7:31 AM

Useless .

Assalamualaikum .

Nak luah perasaan sikit boleh since ptg semalam i keep thinking kenapa aku jadi mcm ni mcm itu . Orang kata aku sombong . Is it true ? Aku bukan sombong . Orang yang salah menilai mentafsir . Aku tak tahu kenapa lately aku mmg malas nak tegur orang yelah thts why dicop sombong aite . Since kes di IG haritu , yes aku mgaku mmg aku bersalah tapi kaji dlu punca nya dtg dpd mana . Salah aku ke ? Aku mulakan dulu ? Orang dok pertikai aku sombong tak hormat org . Aku pergi ke sana org bercerita pasal hormat mghormati . Aku pergi sini orang bercerita jgn dok sombong sombong . Aku tertanya tanya dkt diri aku , kenapa mcm tu ika . Why suddenly you change . 

Sedih kay sedih . Orang kata aku ego . Ego melangit tinggi . Kau tak tahu sebenarnya sakit hati aku bila aku cuba nak jadi diri aku yg sebenarnya tapi aku tak mampu . Bila dalam kelas , aku jd lifeless tak tahu arah tuju . Sebab apa ? Sebab aku tak friendly . Aku takde kawan . Kawan aku siapa je ? As jelah . Mira and Syira . Tu je yg aku rapat buat masa ni . Aku tak faham kenapa org perlu kenal aku dalam keadaan aku mcm ni . Mmg aku akui , dalam kelas aku tak byk bercakap so people automatically cop aku ohh sombong budak ni taknak bertegur . Aku bukan taknak bertegur but sometimes aku rasa useless sgt . Kau baik dpan aku , tapi belakang aku , you talk bad about me . Sakit jiwa aku takde siapa nak faham . 

Aku jealous dgn As sbb dia boleh in dgn sesiapa . Aku boleh in tapi yelah mcm aku cakap , aku rasa useless . Curious jugak siapa yang useless ni tapi haih ntah . Mcam As , dia rapat dgn senior . Aku bkan jenis macam tu nak mngendeng . Stakat nak tanya tanya boleh lah tapi kalau nak text setiap hari hm sorry . So no wonder lahh kalau ramai mmbenci aku . And please dont expect anything from me . Aku nak bergaul dgn semua org tapi ntah . Ayah selalu pesan jangan sombong dgn org , jgn lupa hormat org . Teruk sgt ke aku smpai dinasihati mcm tu setiap kali ayah call . Ayah selalu tanya , mcm mana dengan roommate . Okay ke tak ? Aku bkan kaki gaduh dgn semua orang aku nak cari pasal . Tak . Tapi ntah . Terasa . Yes mmg terasa . Aku rasa sampai satu tahap , aku ni mmg dimata org mmg biadap kott . Mungkin . Hm . Okaylah gtg . 

1 comment:

  1. hahaha.. I feel you.. sy pun kdg kena ckap sombong juga sbb kurg b'ckap.. tp sy mmg x endah sgat as long dia x ganggu rutin harian sy... but one day org pernah buat khabar angin yg x elok pasal sy..

    dan org pendiam mcm sy nie hangin trus hahaha..dari sana org dah x berani ckap apa dah.. takot..apapun, jgan ambik aty sgatlah.. at least kita tau sepa yg betul2 jujur dan ikhlas berkawan dgn kita.. :)

    ReplyDelete

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger