8:05 PM

Eat & Repeat Bandar Baru Bangi




Assalamualaikum .

Tengok gambar pun dah tahu harini nak post pasal apa kan kan kan . So here nak bagi review sikittt tentang Eat & Repeat yang bertempat di Bandar Baru Bangi dan Shah Alam . So sesiapa yang dekat dihatiku , bolehlah singgah dekat Bangi alaaa area Ameerali tuuu . Abg abg akak yg bujang mesti tahu port Ameerali sebabnya tu mmg tempat fav lepak paling best ! Andd siapa yang rumah dia area Shah Alam you better check it out sbb makanan dekat restoran ni saaaaaangat sedap . Dan ! Sangat sesuai bagi yang nak berjimat cermat . Sebab apa ? Sebab RM1.90 jeee per mangkuk . Sgt sgt sgt affordable compare dengan dekat Boat Noodles . Serious . Makan 2 mangkuk pun dahhh kenyang . 

Our first reaction is alaaa , menu dia sikit je tapi lepas kau order itu ini , mmg tak larat nak pelahap derrr . Aku pergi masa first time , dengan Kira . Unexpected pun sbnrnya . Kitorg tak tahu nak makan mana dan aku baru trfikir pasal Eat & Repeat ni sbb before kitorg keluar tu , aku scroll twitter/facebook ada cakap pasal restoran nii . Then , kitorg pergi . Menu dia tak banyak pun TETAPI ye aku higlight dekat sini bahawa makanan dia is sedap sangat sangat sangat . Portion dia tk sikit dan tak terlalu banyak and thats y i told you 2 mangkuk pun dah kenyanggg okayyy tapi aku dengan Kira rakus masa tu , kitorg order 12 mangkuk HAHAHAHAHAH . Lapar wehhh sebab dari pagi tak makan ! Even tadi pun , kitorg order 12 mangkuk . Yeah actually kami baru balik dpd makan Eat & Repeat . And still with the same person . HA-HA-HA


Apa yang menarik dekat sini , ada HAPPY HOUR . Yayyy or Nayyy ? Mestilah yeahhh cetan hahaha . Kau tibai 5 mangkuk then you got 1 mangkuk freee . Bukan mangkuk tapi makanan hahahah . And tadi weolss dapat percuma satu mangkuk , we choose Kepak Ayam Tandoori . Yummy ! Mcm mana nak dapat Happy Hour nii ? Kena datang dlu lah huhuhu . Okay pastikan datang pkl 3 ptg ke atas but before 6pm and make sure order 5 mangkuk MAKANAN ye bukan AIR and you got it !


Menu sikit je kann ? But still aku tak habis merasa semua jenis makanan dekat Eat & Repeat . Why ? Sebab kekenyangan huhaiii . Tapi paling fav is Nasi Putih Ayam Cincang . Sedap gilaaaaaa wehhh . You should tryyyy . Nasi goreng cina alsooooo !!! Anddddddd AYAM ! HAHAH . Yang lain sedap jugak but this top threee isssss always my wajib-order-dalam-list . Oh yaa , fyi , everything self service tau hm bkn i means , kau just tulis order sndiri laa apa kau nak makan hahaha then pass the list order dekat pekerja dia kalau kau malas nak bgn , atau pergi hntr ke kaunter . Thats all . And nnt plg lama 10 minit laa gitu , sampai laa makanan kau . Lepastu kalau rasa nak order lagi , tulis order lagi and repeat repeat repeat ! 

Sekian review dari Hjr !

4 comments:

  1. macam sedap je.saya suka mkn2 ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe sedap sedap . Better you cuba :D

      Delete
  2. Dulu masa belajar dekat KL pun teringin nak pergi sini tapi sampai sudah tak pergi. Nampak macam sedap sangat ja bila baca review ni! kena singgah juga ni nanti hehe. btw saya singgah dan follow sini ya, jemput melawat blog saya :)

    http://anothersyed.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Hi salam singgah dan follow sini :)

    Btw jom join GA saya!

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html

    ReplyDelete

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger