4:44 AM

Industrial Visit to Pwc & KPMG

Assalamualaikum .

Sooooo after exam ingatkan dah tak busy rupanya lagi busy HA-HA-HA . Okay biasalah tu . Lepas exam nip n kena bangun 2 3 pagi . Sebab apa ? Sebab nak update blog lah . HA-HA-HA no actually sebab iolss ada exam lagi . jadah mende exam lagi ? Exam mid laaaaagi wehh tapi yang ni online je . So i have to wake up early utk dapatkan connection internet yg superb supaya boleh jawab exam dengan tenang . And nak study sikit sebab next week ada kuiz for law . Fml again and again .

Hari Selasa yang lepas which is on 22 Nov weolss pergi PwC and KPMG . Anddddd yet so farrrrr i enjoy it ! Best gilaaa weh . Rasa tak sabar nak intern . Serious serious serious . A big audit firm aku rasa mcm wowwwwww kalau laa dpt jd permanent workers dekat sini hmm . So pagi tu awal awal aku dah gerak . Berbaju kemeja putih dengan kain hitam beserta blazer gituuuu . Dlm 830 pg kitorg gerak naik bas anddddd KL sgt sgt sgt jammed . Yelah awal pagi kan! Oh ya btw , lawatan ni mostly budak third year je yg pergi . Second year ada laa beberapa orang . Aku pergi pn sebab aku AJK hewhew .










At first kami pergi PwC dlu . Kami dibawa ke satu bilik dan ada sedikit talk tentang background company dan mcam biasa ada Q&E session . Then break sekejap utk makan pagi dan baru gerak round round  company . Yang ni paling excited ! Kitorg dibawa naik dari satu tempat ke satu tempat . Pusing pusing tgk bilik mesyuarat dorg , tempat kafe and else . Dalam setengah jam lepas round , kitorg move on to KPMG . But before that kitorg singgah masjid dan makan tengahari . From PwC to KPMG ada laa dalam setengah jam . So of course laa lapar lagi ken ken ken . Selepas zohor dalam 0200 ptg kitorg gerak ke KPMG . Sekejap je and tak jauh daripada masjid . Dalam 5 minit macam tu . Bila sampai KPMG kitorg disambut penuh mesra ceyyyy dan masuk ke bilik mesyuarat and ada talk juga dekat situ abt background company . And Q&E session . Lepas hbs Q&E session , ambik gambar and blah . Tak sempat nak round company sebab dah pkul berapa entah so kitorg terpaksa balik . Lagipun takut jammed ! Office hour is over wehhh masa tu . So sampai UKM dalam pkl 6 lebih mcam tuu .










Sampai UKM , aku sewa kereta terus pergi Secret Recipe . Sebab haritu birthday crush so kita wish diaaaa yeyyy walaupun crush masa tu takde depan mata HA-HA-HA . 





1 comment:

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger