8:05 PM

Eat & Repeat Bandar Baru Bangi




Assalamualaikum .

Tengok gambar pun dah tahu harini nak post pasal apa kan kan kan . So here nak bagi review sikittt tentang Eat & Repeat yang bertempat di Bandar Baru Bangi dan Shah Alam . So sesiapa yang dekat dihatiku , bolehlah singgah dekat Bangi alaaa area Ameerali tuuu . Abg abg akak yg bujang mesti tahu port Ameerali sebabnya tu mmg tempat fav lepak paling best ! Andd siapa yang rumah dia area Shah Alam you better check it out sbb makanan dekat restoran ni saaaaaangat sedap . Dan ! Sangat sesuai bagi yang nak berjimat cermat . Sebab apa ? Sebab RM1.90 jeee per mangkuk . Sgt sgt sgt affordable compare dengan dekat Boat Noodles . Serious . Makan 2 mangkuk pun dahhh kenyang . 

Our first reaction is alaaa , menu dia sikit je tapi lepas kau order itu ini , mmg tak larat nak pelahap derrr . Aku pergi masa first time , dengan Kira . Unexpected pun sbnrnya . Kitorg tak tahu nak makan mana dan aku baru trfikir pasal Eat & Repeat ni sbb before kitorg keluar tu , aku scroll twitter/facebook ada cakap pasal restoran nii . Then , kitorg pergi . Menu dia tak banyak pun TETAPI ye aku higlight dekat sini bahawa makanan dia is sedap sangat sangat sangat . Portion dia tk sikit dan tak terlalu banyak and thats y i told you 2 mangkuk pun dah kenyanggg okayyy tapi aku dengan Kira rakus masa tu , kitorg order 12 mangkuk HAHAHAHAHAH . Lapar wehhh sebab dari pagi tak makan ! Even tadi pun , kitorg order 12 mangkuk . Yeah actually kami baru balik dpd makan Eat & Repeat . And still with the same person . HA-HA-HA


Apa yang menarik dekat sini , ada HAPPY HOUR . Yayyy or Nayyy ? Mestilah yeahhh cetan hahaha . Kau tibai 5 mangkuk then you got 1 mangkuk freee . Bukan mangkuk tapi makanan hahahah . And tadi weolss dapat percuma satu mangkuk , we choose Kepak Ayam Tandoori . Yummy ! Mcm mana nak dapat Happy Hour nii ? Kena datang dlu lah huhuhu . Okay pastikan datang pkl 3 ptg ke atas but before 6pm and make sure order 5 mangkuk MAKANAN ye bukan AIR and you got it !


Menu sikit je kann ? But still aku tak habis merasa semua jenis makanan dekat Eat & Repeat . Why ? Sebab kekenyangan huhaiii . Tapi paling fav is Nasi Putih Ayam Cincang . Sedap gilaaaaaa wehhh . You should tryyyy . Nasi goreng cina alsooooo !!! Anddddddd AYAM ! HAHAH . Yang lain sedap jugak but this top threee isssss always my wajib-order-dalam-list . Oh yaa , fyi , everything self service tau hm bkn i means , kau just tulis order sndiri laa apa kau nak makan hahaha then pass the list order dekat pekerja dia kalau kau malas nak bgn , atau pergi hntr ke kaunter . Thats all . And nnt plg lama 10 minit laa gitu , sampai laa makanan kau . Lepastu kalau rasa nak order lagi , tulis order lagi and repeat repeat repeat ! 

Sekian review dari Hjr !

4:44 AM

Industrial Visit to Pwc & KPMG

Assalamualaikum .

Sooooo after exam ingatkan dah tak busy rupanya lagi busy HA-HA-HA . Okay biasalah tu . Lepas exam nip n kena bangun 2 3 pagi . Sebab apa ? Sebab nak update blog lah . HA-HA-HA no actually sebab iolss ada exam lagi . jadah mende exam lagi ? Exam mid laaaaagi wehh tapi yang ni online je . So i have to wake up early utk dapatkan connection internet yg superb supaya boleh jawab exam dengan tenang . And nak study sikit sebab next week ada kuiz for law . Fml again and again .

Hari Selasa yang lepas which is on 22 Nov weolss pergi PwC and KPMG . Anddddd yet so farrrrr i enjoy it ! Best gilaaa weh . Rasa tak sabar nak intern . Serious serious serious . A big audit firm aku rasa mcm wowwwwww kalau laa dpt jd permanent workers dekat sini hmm . So pagi tu awal awal aku dah gerak . Berbaju kemeja putih dengan kain hitam beserta blazer gituuuu . Dlm 830 pg kitorg gerak naik bas anddddd KL sgt sgt sgt jammed . Yelah awal pagi kan! Oh ya btw , lawatan ni mostly budak third year je yg pergi . Second year ada laa beberapa orang . Aku pergi pn sebab aku AJK hewhew .










At first kami pergi PwC dlu . Kami dibawa ke satu bilik dan ada sedikit talk tentang background company dan mcam biasa ada Q&E session . Then break sekejap utk makan pagi dan baru gerak round round  company . Yang ni paling excited ! Kitorg dibawa naik dari satu tempat ke satu tempat . Pusing pusing tgk bilik mesyuarat dorg , tempat kafe and else . Dalam setengah jam lepas round , kitorg move on to KPMG . But before that kitorg singgah masjid dan makan tengahari . From PwC to KPMG ada laa dalam setengah jam . So of course laa lapar lagi ken ken ken . Selepas zohor dalam 0200 ptg kitorg gerak ke KPMG . Sekejap je and tak jauh daripada masjid . Dalam 5 minit macam tu . Bila sampai KPMG kitorg disambut penuh mesra ceyyyy dan masuk ke bilik mesyuarat and ada talk juga dekat situ abt background company . And Q&E session . Lepas hbs Q&E session , ambik gambar and blah . Tak sempat nak round company sebab dah pkul berapa entah so kitorg terpaksa balik . Lagipun takut jammed ! Office hour is over wehhh masa tu . So sampai UKM dalam pkl 6 lebih mcam tuu .










Sampai UKM , aku sewa kereta terus pergi Secret Recipe . Sebab haritu birthday crush so kita wish diaaaa yeyyy walaupun crush masa tu takde depan mata HA-HA-HA . 





1:19 AM

Midterm is over !


Assalamualaikum .

Hii . Lega rasa everything dah settle . No . Its not actually but what i mean is MIDTERM . Yeah almost 2 weeks bersengkang mata bangun 2 3 pagi study itu study ini buat tutorial itu buat tutorial ini . And yet sooooooo far Alhamdulillah aku boleh jawab . Dan hopefully dapat markah tinggi even 10% je hekhekhek . But its okay now i need to focus on my final exam pulak which is the mosssssssst tough . Harap hjr hidup lagi utk hadap semua ini HA-HA-HA . 

So , as you know , life as a student jgn harap kau boleh relax je huhuhu . Midterm dah lepas tapi assignment melambai lambai bersepah sana sini mintak disiapkan . Midterm is over so hii asssignment ? I hve 1 subject (1 assignment for 1 subject) need to submit by next week . Saaaaaangat byk nak kena buat dgn videonya lagi ya Allah serabutnyaa hidup nii . So i think by this week dah start struggle hmm mgkin kena bgun 2 3 pagi lagi utk siapkan assignment . Fml . Oh ya esok ada presentation IB . Doakan group kami which is aku-tak-sumbang-mende-pun-dalam-group-tu . Salah aku ke ? Sebab ketua tak inform pape tiba-tiba kerja dah siap . Okay whatever yang penting , satu beban dah takde . And by next week too , i hve to join lawatan industri sebab aku AJK so wajib pergi . Lawatan industri dekat syarikat audit in KL , KPMG dgn PWC . Im not sure , aku enjoy ke tak HA-HA-HA sebab aku join pun sebab nak merit . FAHAM TAK KETERPAKSAAN TU MCM MANA SIGH . 

Then , i join one of college program iaitu dinner kolej . PUN SEBAB MERIT . Its not merit tapi mcm citra laa . I have to complete berapa jam kredit ntah . Actually program faculty tu pn dah memadai but i take it as one of my experience jd AJK Program even TAK MINAT LANGSUNG . SERIOUS . TAPI TERPAKSA . Hopefully everythings went well . Tetiba rasa nak nangis sebab aku pegang post Protokol . I HATE IT WEHHHHHHH .

Okaylah . I need to sleep . I need to wake up at 4 a.m . Nak bgun pkul 3 hm mcm kejap sgt je tidur hahaha im still thinking tidur is MY PRIORITY HAHAHA . Okaylah goodnight :)

P/s : Aku selalu je tgk blog utk check chatting box tu tapi tak sempat nak blogwalking sorg ke sorg sbb ada exam . Nnt ada masa , aku blogwalking blog korang semula ya :D 
Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger