8:36 PM

A week in UKM

Assalamualaikum .

Hi gaisssss its been a long timeeeeeeee tak jengah sini huhuhuh . Well semalam dah habis orientation . Tepuk tgn sikittttt . Rasa bahagiaaaaa sampai ke tulang sumsum hahahahaha . Buttt of course la sodihhh kannnn cz what ? Sbb PC semua baik baik belaka . And no wonder i start missing them . HAHAHAH pdahal baru sehari hbs orientasi omggg move on la hjr kahkahkah .

So my first day orientation be like , pretty tired sbb hangkottttt barang dari bawah ke atas oh fyi , aku dapat bilik atas skli . Actually 3 tingkat but the first level , senior sini pggl aras 2 . So my level dah kira aras 4 lahh haaa gitu . So orientation biasa jeee utk malam tu cumaaa yeah cumaaaa rimas sikit sbb kena pakai baju kurung biru dgn tudung putih which is baju kurung biru aku bawak satu pasang ajeeeeeee dan trpaksa basuh-pakai-basuh-pakai and tudung aku taaaaak bawak . But lucky to me Alhamdulillah Allah bantu sayaaa . Rumate bawak tudung spare . Muah cikedddd .

Second day in UKM , quiet fun bcs of activity activity like explorasi laaa bagaiiii mmg best lah even kena jalan kaki dan sgt memenatkan sbb jauh . Fortunately kolej aku dkat dgn fakulti . Tp jauh tak jauh pn , bak kata A’an , becak ketiak hahahaha pungkoqqq !
Then hari seterusnyaaa ntah aku tak ingatlahhh activity apa yg pasti aku paling ingattttt DECTAR WAR ! OMGGGGGGG dah mcm rusuhan weh seriously .

Lepas je canselor etc balik , all of us trus buat cheers and start dpd situ weolsss lawan cheers dgn semua kolej . Overalll ada 12 kolej kottt . Not sureee even UKM yang kampus Cheras , KL pun dtg skli orientasi bersama . Till 2 a.m jugaklah kitorg balik itupun ada brapa kolej lg yg tak balik . Kononnya kitorg nak Kolej Za’ba balik dlu lahhh and idk why kolej lain lain anti gila dgn kolej Za’ba . Fyi , kolej Za’ba paling ramai which is 1000+ kalau tk silap aku lah and my kolej paaaaaaling sikit 100+ jee wehhhhhh . HAHAHA okay then sambung , aku dah mmg lunyai dkt kerusi dh tk larat nak fight cheers . Masa tu dah ttup lampu , aircond . Akak abg PC gigih kipaskan kitorg sbb takut ada yg pengsan . Actually ramai lg yg tk nak balik sbb nak fight tp mgkin PC dah penat ahahaha sbb lama sgttt . Andddd kitorg pecah record la kiranyaa sbb stay lama . Tepuk tgnnnn kitttt . Aku dduk barisan depan sebaris dgn llki . Mula mula mmg smgt . Last last bdk prmpuan dkt blkang blkang paling smgt tak nak balik . Aku dkt depan dh tak mcm mnusia . Tudung selebet gilaaaa . Mata sembab mgntuk sgttt . Smpai trlena a few min tp rasa mcm dh berjam jam tdr wakakaka smpai kann aku bgn tdr tetiba trus cheers lol aku rasa aku ngigau masa tu tp nasib baik msa tu dorg pn tgh cheers . So around 330 am aku tdr sbb aku dh tdr dlm dectar .

So far tu jelaa yg aku rasa event paling best . Yg lain bkn tak best . Best tp perang DECTAR buat aku rasa mcm aummmmmmm . Ada yg explorace . Best jugakkk . Dia bkan siapa sampai dlu dia menang tp siapa yg blh jaga brg amanah . Jgn bg basah koyak trconteng etc alahh mcm running mannn sigh .

Then ada jamuan . Something like kenduri penutupan majlis MMM lah sedihhhnyaaaaa . Kitorg buat persembahan nyanyi lgu Standing in the eyes of the world . Again , sedihhh . And last selfie dgn PC and our group . Thats all

And today A’an dtggg . Konon dia merajuk harini sbb dia ajak aku keluar tp aku taknak . Last last dia dtg bwk nasi goreng and Nescafe elelelele . Sorry harini aku selekeh banyakk hahaaha sbb rushing . Kitorg pusing pusing satu ukm . Pstu pi makan . Mkn dlm kete jee . Dia je mkn , aku takk . Kenyang katakoooo .

So siapa yg msuk UKM tu roger roger lahhh experience korg huhu . Bbye


P/s : Sorry gaiss tak sempat nak review blog korg . Nnt aku blogwalking yeahhhh .

2 comments:

  1. Orientasi memang memenatkan.. Tapi syoknkan? Hihi

    ReplyDelete
  2. Yupppppp besttt sgttt . Dpt explore byk tmpt dan gain knwledgeeee :D

    ReplyDelete

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger