5:52 PM

Interview UKM Part 2

Assalamualaikum .

Apa khabar anda semua ? Mesti skg tgh nangis en sbb cuti sem dah habis . Gua pun nak cerita gua pun nangis sbb tak tahan mereput dduk rumah .  Ni baru sebulan . Mcm mana nak hadap lagi 4 bulan ya Allah bantulah hambamu ni ya allah ya allah .

So today kita continue dgn iv ukm . Perghhhhh ada sorg hamba Allah ni berkata insya Allah aku dpt UKM . Haprakkk . Dia tk thu cemana situasi iv haritu . Nak nangis guling guling atas tngga tauuu :’)
So pagi tu aku ikut ayah pi kl since haritu ayah tk dpt nak hntr . Gua kena survive sndri and nasib baik ada auni blh tlg hntrkan sbb kebetulan dia pn dpt iv pkul 2 dkt ukm . So ma takyah teman sbb kesian nnt nak uruskan adk adk aishhh tkpe tkpe sy try survive sndri . Pg tu kluar pkl 8 . Smpai dlm 9 mcm tulah . Aku pi toilet while ayah pergi kerja . Lpastu tggu je dekat ktm kl tu ingat en nak gerak naik ktm pkul 10 tp ayah suruh gerak awal sbb risau okay tkpelah . 940 tu aku gerak naik ktm . Dalam sejam tu dahh smpai ktm ukm . Dalam 1040 mcm tulah smpai padahal auni dtg 1230 . Rasa nak hentak kepala dkt tiang .

So mmg mereput selama berapa jam tggu dekat tmpt teksi , tggu auni . Pak cik teksi pn msti dh bosan tgk muka aku dkt situ mereput tggu mcm tkde arah hala tuju . Blh tahan penat jugaklahh pdhal dduk menunggu je pn but its okay bukan salah auni . Aku yg kluar awal . Lepastu dlm pkl 12 lebih nak dekat pkul 1 auni sampai then trus pergi ukm . UKM sebelah je dgn ktm tp nak cari fakulti tu yg payah . Aku dah prgi byk kali but still tak tahu tang mna satu fakultinya . So smpai je UKM dduk sat dlm brapa mnit ntah , tetiba beratur , check dokumen etc . Dh dpt no , trus gi bilik temuduga . Aku pnya bilik no 3 , aras 6 nasib baik ada lif . Maju lah sikit dpd KMK en wlaupn KMK ada lif jgak haha . Lpastu msuk blik itu , ada lect atau staff i don’t knw dia suruh tlis knapa pihak UKM perlu pilih aku untuk masuk UKM . KAU RASA ? Aku rasa leceh jgak nak buat bnda nii . Dia suruh buat satu perenggan tapi aku rasa mcm 10 pernggan kna buat sbb tk thu nak tibai ayat apa . Ah aku tulis 4 baris jee . Itupn merapu je lebih . Tak lama tu , dpt no badan .

Dalam 5 minit gituu , lect/staff pggl suruh masuk bilik iv . Sekali masuk 3 org . Masuk masuk je aku ambik sit tengah haa ambik kauu . Asyik kena aim je . Aku dah rasa mcm nak hentak kepala sendiri sbb smua soalan dia tnya mmg buat kau terkedu tk tahu nak jawab apa . Aku tak ingat lah dia tnya apa tp yang pasti apa kelebihan ukm nii smpai kita beriya nak msuk etc . Smua berkaitan ukm lahhh . Major apa yg kita nakk etc ahh banyak banyak dan hampir smua soalan aku tak blh jawab . Senang cerita mmg iv ukm kali ni hancurrr . Aku pn malas nak expect apa apa . Sbb smua soalan dah mcm haremmm susah . Blh tahan lama jugak laa kena iv sbb smua pn  mcm speechless dan tak expect kluar soalan mcm tu .

Dah laa panel lgsung taknak bg clue satu even one word . KAU RASA ? Menyirap tauu aku masa tu . Dh laa gua penat tggu org dkt ktm . Lpstu interview pn mcm taik , mmg malas ah nak cakap apa . Salah aku jugaklah sbb tak buat research kan tp ntahlah . Yang penting aku dah lepas smua iv tu . Justt tggu result . Dah habis iv , aku balik dgn auni . Ayah dia hntr smpai ktm ukm . Smpai ktm , aku beli tiket . Org kaunter pulak tetiba hangin lain kali bawak duit syiling duit kecik . Eh ada jugak kena hempuk dgn aku . Aku tgh penat dia nak membebel suruh bawak duit kecik bagaii . Tggu aku jadi gabenor , aku lambak duit kecik bagi dkt kau . Lps beli tiket , train smpai but then aku prgi surau dlu sbb tk solat lg dgn rimas panas peluh smua ada .

Lpas solat , tggu train . Mmg ramai mcm ulatt pn ada . Train smpai je , tkde tmpt dduk . Kaki pulak masa tu lenguh sbb pakai heels . Ada lah brpa station , 5 kott , baru dpt tmpt duduk . Aku pn trtidur . sedar tak sedar , train dh smpai rawang tp aku tk thu tu train rawang . Lama jgak train tu berhenti . Tak lama tu train tu gerak . Sedar sedar dh dekat sg buloh haaa mampuss kena marah dgn ma ni . Aku call ma station dah trlepas . Aku turun dkt ktm sg buloh . Dlm pkl 630 ptg mcm tu lah . Aku call ayah , ayah suruh tggu nnt dia ambik dkat situ . Lama jgak tggu . Pkl 9 mlm bru ayah smpai . KAU RASA ? Mlm tu aku penat gilaaa . Balik trus mandi makan sbb dari pagi tk makan apa . Lpstu solat , then tidur .


Haa gitulah . So iv dekat ukm lah yang paling aku rasa teruk jgak la . Dgn iv nya yg hmm dgn train nya dgn haish mcm mcm lah en . Sigh .   

P/s : Takpelah . Aku redha . Aku dah buat yg trbaik . Tawakkal dan doa je skg ni :)

2 comments:

  1. sabar eh hasyaaa. hazy pun kalau interview banyak redha je. kekadang panel tu langsung taknak kasi can kat kte ni. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. KANNNNNNNNNNNN ! Sikit pun tak nak bg chance apaa salaahhh sayaaa naakkk hahah . Btw , goodluck

      Delete

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger