7:21 PM

Buku Fixi Giveaway by Yaya

Assalamualaikum .



Haii baby semua hikhik . Td tetiba hati gua terdetik berdetak detum terlihat satu blog ni pasal buku fixi giveaway (haa berkocak tak jantung kau ?). Haishhh aku dah laa mmg suka membaca (bolehlaa) so bnda bnda camni jd attraction dkt aku since haritu broken heart skjap sbb aku pi BookWorm kononnya nak perabehkanlah baucer lg RM50 nak beli bku fixi tapi malangnya sebuah buku fixi pn tkdak . Aku pun bantailah beli pape novel tu pun bru baca brapa muka surat sbb tak best tajuknya Suami Edisi Terhad . Siapa yg dh prnah baca tu tolong bg smgt sikit dkt aku yg buku tu best sbb aku rasa menyesal gila beli novel tu padahal boleh je baca synopsis dlu sblm mmbeli luls .

Haritu yelah mmg dkt PWTC ada Book Fair . Dekat matrik kemain bising aku tak sbr nak prgi bila dah habis matrik , tak prgi prgi pun . Luls . Ni bukan sbb aku tknk prgi tapi ma tak kasi *crying a waterfall* so here we go , kalau aku menang untuk giveaway ni yeah ofcourse aku bersyukur Alhamdulillah syukran jazillah . Second , dpt jugaklah masa aku terisi dgn baca buku buku cenggini aitee . Third , boleh mahirkan skill utk physcho org ehek ehek *hentak meja*

Suka baca buku fixi sbb dlu dan skg tk sama . I means dlu kau mmg rajin hadap novel setebal hutan bandat tp skg ? Aku tak larat dh wehhh . Seriously , kamus pun aku tk khatam lagi hokayy . Buku account bisnes haish ya Allah tebalnyaaaa (padahal dah habis matrik) . So dgn wujudnya fixi ni ala tebal dia cenonet je yg kau boleh bawak kehulur kehilir nak mandi kolam pn boleh bawak boleh baca sambil kocak air kan kan ? Tp ada je yg bku fixi tebal tp mostly bku tk setebal dlu . 

Fixi jgk cerita dia mmg setiap helai buat kau rasa tertanya tanya sampai tahap kau nak hentak kepala diri sndiri kenapa lembab sgt nak smpai ending kan kan ? Tipu lah kalau kau tak rasa mcm tuu . Aku dlu sehari sebelum spm baca novel ASRAMA (kott) , rasa nak tibaiii bontot sndri bila nak smpai ending padahal baru muka surat 1 hmm *pukul siku* Fixi ni jugak overall byk kisah seram ye dok ? Aku byk baca synopsis je . Ada brapa buah je bku yg aku baca full sbb tak sampai hati nak hentak kepala sndri haha . Tk . Sbb aku malas nk mmbeli . Aku kang kalau mmbeli mulalah nyesal hmm baik aku beli bku references lagi bagus padahal diri sndri jgak tu yg nk mmbaca . So aku byk pnjam roommate je sbb haritu dorg pi bantai beli novel fixi . Aku dh mnangis hujung katil sbb dh janji dgn adk adk nak bg baucer tu RM150 dkt dorang . Nmpk tak yg aku ni kakak mithali ehek ehek .

Fixi ni jugak boleh kata buat kau tak tdr malam ahh . Ni bak kata Nazirah , my roommate .  Ahh nampak naa tipuuu . Aku baca perabehkan smpai pagi elok je tdr lena . Bila esok bangun pagi nak pi kelas , nangis sbb tk ckup tdr . Ni mmg selalu terjadi . Mohon jgn bash saya ye . In my opinion , buku fixi juga mmpu ubah cara kau berfikir . Aku pun tak tahu kenapa . Jgn PM aku semata mata nak tnya kenapa ye , aku hentak kangg . Sbb itu opinion aku . Tapi NO REASON . Aku mmg selalu mcm ni . Mohon skli lagi jgn bash saya .


Finally buku fixi niiii aku nakkkkk sbb aku nakkkk laaaa hak alah . So hehe kepada blogger yg aku tag , kalau nak join Alhamdulillah , kalau taknak join takpelah . Tpi yang nak join , please tag me back okay thankyou baby i love you muah muah . Bismillahirrahmanirrahim .

Hii baby , i tag you .


P/s : Aku tag random je tauu so kalau kau rasa bnda nii mmg sgt sgt sgt annoying sbb aku tag kau , please forgive me :)

2 comments:

  1. Assalamualaikum.. datang sini dari segmen yang sama.. good luck tau!

    http://dotdotmissme.blogspot.com/2015/05/buku-fixi-giveaway-by-yaya.html

    done follow!

    ReplyDelete

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger