9:57 AM

B2 T1 20


Assalamualaikum

Al kisah roommate saya smuanya cool cool . Ehek mohon jangan perasan ya kamu semua . Entry nii sy post sbb rindu puih . Yelahh sbb rindu tau . 10 bulan hadap muka sekor sekor smpai dh blh knal jenis lubang hidung kamu semua . Dh blh tahu brapa byk kilang tahi mata hampa blh proses . Dh blh knal perangai hampa smua . Ni sebab rindu je tau . Kalau tk rindu , tak post . 


NUR NAZIRA BT AZIS 

Kitorng panggil dia Naz . Mula mula masuk bulan December 2014 ni sbb hmm dia kna turun PDT . Asalnya daripada Matrik Kelantan tapi disebabkan KMKT takde PDT , i guess so dorang kna pindah ke Kedah , Pahang etc . So lebih kurang brapa bulan je kita kenal kan Naz kan . Dia paling relax . Cool orangnya . Dia jenis yang tak cepat marah so kalau kau nak ajak dia bertumbuk pn dia still cool aje . Tapi dia suka usya orang , suka buat mata eagle dia . Based on my perspective lah . Dia jugak suka tetiba gelak sngsorg bila baca text . Ni bahaya . Kawan kawan , sila istikharah dlu sblm nak berkenalan dgn dia hahahaha . Oh ya dia ada bersin yg sgt unik yang bagi aku Ya Allah tak puasnya kalau bersin rupa itu . Hm nnti kau jumpa dia kau tahu lah mcm mana sbb aku jenis yang bersin nak bg smua bnda kluar . Al maklumlah resdung . Kau kna faham tu . Hm mak mertua mesti trkejut hm hm hahahaha . Oh lupa pulak , dia kuat tidur . Saaaaangaaaat paling relax bruh kadang aku nak hentak kepala aku sndri kenaapaa aku tak blh relax mcm dia .

SITI NUR AINA BT HISHAM

Minah korea paling layan korea paling berpengaruh dgn BigBang dia Taeyang etc . So jgn salah ibu mengandung kalau saya turut trjebak sekali . Senang cerita , mmg celik celik je mata nampak muka artis Korea . Kau jangan terkejut kalau semua concert ada muka dia . Sanggup tu perabeh duit pergi concert . Bila hujung bulan korang jom puasa . Kita dah takde duit niii . HAHAHA dah biasa sgt dh nii . Paling cerewet . Everything . Pilih tdung pn cerewet kauu . Kdg aku rasa nak menangis dkt mall sbb lama sgt tggu dia memilih sehelai tudung hmm . Dia jugak anti-sayur opposite gila dgn aku yg mmg hysteria lah kalau jmpa sayur . Sayur tu sedap weh sumpah sedap dan aku tak tahu mengapa bagaimana siapa berapa apakah kenapa dia takmahu makan sayur . Undefined . Dah 11 bulan hdup makan berak kencing sama sama tapi still tak tahu kenapa dia tak makan sayur . Knapa kulit dia feloles wlaupn tak makan sayur sdgkan aku tk blh hdup tnpa sayur . Wlaupun bskut sayur , aku rasa ada kepuasan jgak . At least ada jgak sayur yg aku blh consume .

NUR NABILAH BT MAHADI

Dia palinggggg kuat kena sakat . Dgn aku hahahaha *evil laugh* Manis sekali dipanggil Kak Nab . Aku yang namakan tu . Special tauu . Aku tak pernah pggl org lain mcm tu . So maka beruntunglah wahai orang orang yang sy gelarkannya sebgitu . Hikhik . Kak Nab ni ganas orangnya . Ni pernah berniat nak simbah air panas dkt org hang tahu dak . Sangat ganas . Kepada bakal suaminya , tlg lah didik dia betul betul . Saya kasihan tgk dia hahahaha rasa nak hentak kepala baca entry ni . Kak Nab ganas sbb aku sllu sakat dia hikhik . Kak Nab mmg struggle gila smpai aku rasa tak tahan rasa nak pukul dia tlg jgn struggle sgt sbb aku tgh mode malas ya amat . Smpai tahap aku kacau dia time dia stdy . Smpai aku rasa nak bakar otak dia tlg jgn stdy melebih . Tapi Kak Nab pn apa kurangnya . Selalu tolak aku kuat kuat tauu . Smpai cakar muka saya tau . Smpai saya rasa nk terjun bangunan tak tahan hdup bersama kak nab yang ganas teramat . Terkadang rasa didera . HAHAHA

Nak cerita sekor sekor start kita kenal mmg tkkn habis . Byk naa kita perabeh masa bersama eceh . Alhamdulillah im sooooo grateful . Kadang aku sllu dgr classmate cerita psl dia ada problem dgn roommate dia . Tk blh nak adapt lah bla bla . Sbb aku pn jenis yg tak rapat sgt dgn classmate . Rapat dgn dormmate (masa dekat Septechs dlu) , so sgt brsyukur ada roommate di matrik nii . Moga moga masa degree nnt pn , kita dpt roommate sbegini ya . Teringat Aina ke atau Kak Nab yg ckp hopefully degree dpt satu rumah atau satu bilik . Hopefully . Sebab memasing tiru aku UPU letak UKM hahaha . Okay whtever yang penting hgpa jaga diri bebaik naa . Naz bljq leklok dkt matrik . Tlg bulikan junior utk aku kahkah . 

As you knw , aku kalau memalam mmg cepat laparrr . Lagi lagi hujung mggu so aku seret anak anak paksa turun aku teman ke cafe . Lpstu ada mulut mulut mncadangkan prgi koperasi beli air gas beli maggi etc utk tgk movie (layan movie bila cuti je ye adk adk) . Haa bguihh sgtt dgn aku pakai seluar tdr wrna pink . Tp kitorg prgi jgak hmm malang nasib akuu . Byk naa sexual harrasment . Yang kenanya , mesti aku . Nak nangiss aku tauu . Apa salah saya banggg . Kenapa perlu main laser bangg . Kenapa suluh saya banggg hm hm

Ada satu haritu saya sangat sangat la terharu . Malam tu aku tidur awal sebab penat sgt . So aku tidr awal . Lps je isyak aku trus pergi beradu . Dlam pkl 11 tu tetiba kak nab kejut ika ika bangun jom kita makan mehh . Alahaiii nak nangis sy masa makan nasi tuu . Mcm mak mak dh kauuuu haha . Sbb malam tu kak nab beli nasi goreng lebih so dia ajak aku mkan . Aku kan lapar kalau tgh mlm ngeh ngeh . Ada masa stdy week tu pulak , si Aina buat garlic bread . Mlm tu je aku mmg tk larat dh so mcm biasa tdr awal la kn . Pkl 1 aku bgn sbb nak stdy . Lpstu aina cakap pergi makan . Tu ada garlic bread untuk kamu . Alahaii sweet sgtt puih haha 

Sampai sini sajaa . Esok kita cerita cerita lagi kayy . Bbye

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger