6:51 PM

When hope begins to fade .

Assalamualaikum .

Haii . Yeahh i'm home . Hm . Mnggu ni bukan mnggu BKP tapi aku bg alasan nk buat kerja kursus yg mmg tak habis habis dri haritu lg . Jemu aku nak buat dah . Budak Perd diberi kelepasan utk pulang ke rumah bg mnyiapkan kerja kerja trsebut and i was like , wowww bestnya dapat balik . So , pagi Jumaat yang hening tu , penat aku fikir sama ada nak balik atau tidak . Bkn hari Jumaat aje . Since dpd hri Selasa lg aku dok fikir yg aku nak balik atau tidak . Klau diikutkan mmg nak je tapi masalahnya siapa je yg mahu seret aku pulang ke rumah nehh ? Ayah ? Kerja . Ma ? Tak reti drive . Hm .

I dont know y apa punca masalahnya . Mgkin salah aku juga . Ya . Everythng start .... hmm petang tu . Aku bergurau je . Terlepas kata . Mgkin kata-kata ni buat dia marah dkat aku . Yelahh . Lidah lg tajam dpd belati . Aku tercakap . Nk buat mcm mna . Sedangkan masa tu aku tgh gelabah . Cuak . Sbb tetiba Badar kluar . Dan of course laa aku takut . Aku dh laa masuk lmbat msti nnti kna marah . Itu aku tak kisah aa tp nnti msti kena kutuk blkang . Hm . Lps tu , aku suruh dia buang sampah tu . Sbb aku nk cepat time tu tp mgkin sbb nak tarik perhatian aku , dia pun campak aje sampah tu ke tepi . Aku nk tak nak kena juga kutip sampah tu balik dan buang dkat belakang . And she said , ..

Lpas solat , aku tggu dia . Kata nk teman msuk dorm ambil barang . Tp dia takde . Penat mata melilau mncari . Tapi dia tetap jugak takde . Aku pn decide naik dorm sorang sorang . Mngkin itu lebih baik . Ya . Aku naik sorang sorang . Ambil segala brang dan turun balik sambung buat kerja yg tergendala . Dlm hati msih lg mnunggu mana laa kau ni . Tapi kau takde . Fine laa . Mgkin kau busy . Sekali sekala aku tak patut kacau kau . Aku pn buatlah kerja smpai prep habis . Naik atas , sidai baju , kemas barang , tukar baju , prgi toilet . Jumpa kau dkat tangga . Masa tu tak perasan pn kau . Masa tu juga aku rasa nak pengsan . Tulang belakang rasa sakit gila nak matiii . Aku jalan je dan sgt berharap kau tegur aku . Tapi tak . Aku naik . Terus tidur .

130 pagi aku terjaga sbb bunyi jam . Jam aku sndri . Aku yg set . Konon nak baca buku . Mmg nak baca buku pn tapi lupa nak bawa buku naik atas katil and that time tetiba rasa malas nak turun dpd katil tu . That time jgak , kau ada sebelah aku . Aku mrengek skit sbb tulang blkang still rasa sakit lg . Aku mnggeliat dan terus sambung tdur . Tidak sedar bila kau ada disebelah . Pkul 5 trjaga . Mngantuk tetap mngantuk tapi tak boleh tidur . Aku pn pejam ajelahh mata . Dan dan bila dah 530 pg tu pulak aku rasa mngantuk . Rasa nak hentak je kepala ni . HAHA . Pg tu aku aku bgun lmbt skit dlm 540 . Sbb mngantuk punya pasal . Selesai mandi smua tgk dia tidur lg . Kejut tak nak bgun pulak . Aku pn ckp ajelah yg aku dh nak turun ke surau . And dia pn truskan ketiduran diaaaa .

Masa role call selalunya dia dtg dkat aku tapi pg tu , tak . Kecewa kayy . Aku pn jalan . Tetiba dia lalu sebelah tapi dia jalan dlu . Tnggalkan aku . Hm . Aku pn jalan . Diy pnggil aku . Entah apa bnda dia ckp aku pn mngiyakan ajelah . Kbetulan Mai tnya psal dia . Perlu ke tanya . Nk je aku ckp balik dkat Mai . Tapi mmndngkan time tu hari suci sgt . So aku taknak pepagi buta lg dh nk memaki perli marah org bagai . Baik aku diam aje . Kangg aku cakap , ada pulak yg terkecil hati . Tak nak pisang berbuah dua kali . Takut .

Pagi tu mood mmg dah hilang habis . 0-0 . Decide singgah toilet japp . For the first time ehh . Fuhh . Pergi toilet . Maigaddddd . Biarlah Allah yang mngetahui apa yg terjadi . Sungguh masa tu aku rasa mcm knp perlu ia terjadi . Ya Allah . Rapuh btul hati ni . Masuk perhimpunan lmbat skit . Tak lmbt pn sbenarnya tpi yelahh selalunya aku msuk awal cuma pg tu aje . Pergi ke tmpt yg sllu aku . Nk dduk situ . Pujuk kau . Tapi hati berkata nnti dlu . Mgkin kau pn sprti aku . Hm . Entahlah . Pastu aku patah balik . Dduk dkat tmpt pling hujung sana sekali tpi boleh nampak kau lah . Dh hbis baca Yassin smua . Gerak msuk kelas . Again . Aku tggu kau . Tp tak de . Bkn tkde . Entahlah . Kau lalu sebelah aku . Berharap kau tegur aku tapi tak . Takpelah . Aku jalan . Prgi pejabat .

Otak berkecamuk memikirkan bagaimana nak letak note atas meja kau . Aku takut nk pergi kelas kau . Ramai gilaa lelaki wehh . Pikir punya pikir tetap juga takde jln pnyelesaiannya . Subjek Sc , aku skip kelas . Bkn aku sorang je . Aina dgn Fatin pn join . Kitorang pun pergilah merayau mencari ckg itu ini . Aku jumpa ckg Nazliyataon . Bertanyakan pasal hal balik ke rumah kalau takde surat . Dia suruh buat surat jugak . Hm aku pun buat lah surat . Sekadar persediaan je . Tak sure lg balik ke tak . Kepala tgh pening memikirkan nak balik atau tak . Kbetulan , i need rest . Rest my mind . Bkn sbb nak siapkan rp . Aku stress . Dgn keadaan sekeliling . Need someone . Give me support . Bkn abaikan aku . Tngglkan aku sorang sorang . Bkn . Just need someone who can stand beside me . Hold me . Really need . Aku stress . Stress pasal pelajaran and a few things . 



Hanya cuma akan lupakan segalanya bila kau ada dgn aku . Pg tu , masa rehat prgi kantin . Nk jumpa kau . Tapi aku tak jumpa . Aku nk pujuk kau . Nk tnya byk bnda dgn kau . Aku nmpk kau pergi kantin tp bila smpai kantin , kau tkde . mgkin aku yg tk nmpk . Aku kecewa sgt sgt . Sangat sangat rasa kecewa . Aku cuma nak bertnya yg kau marah aku lg atau tidak . Klau kau marah lg , aku decide nak balik ke rumah . Mgkin kau perlukan ktenangan . Tanpa aku . Tapi klau tak marah dh , aku tk jd lah nak balik . Aku suka tnggal disitu . Bila ada kau . Walaupun hati ni kuat mnyatakan yg aku nak balik . Bila ada kau , aku rasa aku nak lg lama dduk dgn kau . Hm . Tujuan ke kantin cari kau , tapi bila kau takde , aku dtg ke tmpat Camin . Bahagia btul dia makan dkat situ . Tak sedar pulak masa tu yg aku tgh lapar sbenarnya . Aku mngadu dkat Min yg aku nak balik tapi tkde siapa nk ambilkan . Byk lagi . Itu dan ini . Tapi bkn sbb itu sbenarnya . Lalu aku pn ter-menangis . Alasannya sbb aku nak balik tapi tkde siapa nk ambilkan . Bkn sbb itu . Sbb lain tapi biarlah Allah yg tahu . Betapa masa tu sbenarnya aku tgh hampa gilaaaa sbb tk jumpa apa yg aku tgh cari .

Aku menangis spuas puasnya . Tapi tak puas pun . Time tu pulak Camin kena balik kelas . Suka mnangis dkat bahu Camin . Suka mngadu mslh pada dia . Dia memahami . Dia bg respond yg positif . Bkn negatif . Respond yang aku harapkan lebih dpd yg aku jangkakan . Camin cuba utk selesaikan mslh aku wlaupun mslh tu tak akan selesai . Aku tak nak org yg skadar pujuk dan berkata dah jangan menangis lagi and bla bla bla . Entahlah . Ada aura dkat Camin yg mmbuatkan aku rasa lg selesa mnangis depan dia dpd orang lain . Bila Camin dah bla , aku pn bla . Lupa nak kesat air mata . Si Adli pulak nampk . Okay aa tu . Lantaklah klau dh nmpk pun tp yg membangangkan lagi bila dia dh tahu yg aku tkde mood tp lg dia nak tegur aku ke ? Malu la walaweyhh . Tkkan aku nk bercakap dgn dia dlm keadaan mnangis . Depan koop pulak . Rasa nak terajang je mamat ni . Tak memahami btul . Dh tu , aku pikir dia nk tnya satu soalan aje , tapi entah brapa byk pulak soalan dia nk tnya . Dekat kelas haprak sebutir patah pn tak nak ckp dgn aku . Time aku tgh fe-feeling tu jelahh pulak kau gedik nk tnya itu ini .

Bila kau nk tnya soalan ketiga , aku bla . Sorry Adli . Kau tu pun tgk keadaan laa pn . Duyai . Aku terus naik kelas . Letak kepala atas meja . Perlu rehat skejap . Dlm seminit tu , kluar kelas balik . Surat permohonan yang tlh diluluskan aku buang dlm tong sampah . Call ayah . Tercakap pulak nak balik ke rumah . Tapi mmg nk pn . Release tension . Tiada siapa nk pujuk mcm Camin pujuk . Aku decide utk pulang ke rumah . Rehat mmndangkan lately , aku sllu sakit blkang dan pinggang . Perut pn masuk angin bagaii . Blik kelas , kutip balik surat yg aku dh buang tu . Msuk kelas dan bljr . Tak . Mngelamun sbenarnya . Serba salah tnggalkan kau sorang-sorang . Rasa nak nangis lagiiiii . Lpas hbis kelas , hbis skolah , balik . Nmpk kau . Lari kejar kau . Tapi kau cepat sgt . Tk dpt nk kejar . Aku nmpk kereta ayah . At the same time , nmpk kau msuk DM . AKu prgi dkat ayah dlu . Letak brg , ambil kad biru and cari kau dkat DM . Again . Kau takde . Hampa sekali lagiiiii . Balik dkat kereta . Not in mood . Suasana senyap sunyi dlm kereta . Tiada perkara yang menarik utk diperkatakan dibualkan bersama ayah . Aku lg suka berdiam dpd bercakap . Takut . Takut perkara yg aku ckp tu mngecilkan hati ayah . Takut terjadi bnda sama dkat kau . Takut org yg disayangi , marah . 

And now , aku dekat rumah . Meng-update blog . Melayan perasaan sambil dgr lagu Dear God . Ohh my fav song kayy . Suka sgt sgt dgr lgu ni bila ada mslh . Haha . Mcm bongok aje . Okaylah . Goodbye . Keep stalking you everydayyyy . Haaaa terabur nyaaa . Bye . Miss you , Love .

P/s : Bukan salah kau . Bkn salah sesiapa . Masalah diri ni yang tidak pandai kawal diri . Allahu , bantulah hamba-Mu ini .

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger