7:09 PM

Lifestyle in hostel babe .


 Assalamualaikum .

Dalam sedar tk sedar , lgi beberapa bulan dah nak habis sekolah . Tinggalkan alam sekolah . Tnggalkan baju koperat . Baju putih . Kain Jumaat . Tudung sekolah putih . Tudung sekolah hitam . Lencana sekolah . Name tag sekolah . Dan lain lain lain lain lagii . Fuhh . Oh ya . Ini bukan post sedih bagai . Tlg kesat air matamu . Haha . Tak lawak kayy . Dannnn , dalam beberapa bulan je lagi nak SPM . Rasa tak sabar . Ahak . Tapi cuak . Dan aku tak bersedia lagi sebenarnya . 

Entah kenapa tah tadi tetiba teringat pasal tahun lepas . Teringat dorm . Kawan kawan . Keadaan bila time tu aku homesick . Dan pelbagai lagi . Tipulah kata tak rindu smua tu kannn . Shh . Hm . Dh rmai senior tahun lps , sibuk meng-update dpt U sana , U sini . Bestnyaaaa . Rasa mcm tak sabar nak alami smua tu . Dunia barulah katakan . Buwekkk . Tapi apa apa pun , aku msih syg dgn dunia yg kini . Cara hidup di hostel . Semuanya mnjadi suatu pengalaman . Pengalaman hidup di hostel . Sangat menarik dan mnyeronokkan . 2 tahun . Hm . Tak cukup . Tak cukup rasanya utk dikenang kenangkan . Tapi apa boleh buat . Takdir . HAHA .


Hidup di hostel , mngajar erti kau cara hidup tanpa ibu bapa . Everythng kau kena uruskan sndri . Tmpt tidur kau . Mkn kau . Baju kau . Buku kauu . Dan paling penting masa kau . Kau yang kena uruskan sndri . Tentukan masa kau . Bahagikan masa dgn sebaiknya . Everythng kau yang uruskan spnjang di hostel . Terus terang aku ckp kayy , smpai skg aku msih dok susun atur masa aku . Fuhh . Entah bila akan siap aku pn tk tahu aa . 





Cara kau bergaul pn main peranan kayy . Kalau kau jenis yang alahai muka kerek minta jari kaki mmg ngam lahh en . Ngam nak kena bagi penampar double triple . Honestly , lifestyle di asrama sgt mnyeronokkan . Dduk dlm satu kelompok . Seumpama keluarga . Tp klau kau tk boleh anggap mereka keluarga , tkpelah tp jgnlah kau nak mnyombong pulak . Dgn family kau pun , kau mnyombong jgak ke ? So , berbuat baiklah dgn smua org kay even kau tak suka dgn org tu org ni . Nihh , aku pn bknnya suka smua org dan smua org pn bkn suka aku . Jd , bergaul secara bersederhana dan jgn nak kerek sgt . Klau dgn jantan kau boleh snyum tahap manis diabetes , takkan dgn betina kau nak kerek . Tomoi kanggg .



Ohh pasal bab makan . Yang ni . Kau tentukanlah sndri . Makanan dah siap smua , tggu kau nak turun aje pi makan . Aku paling malas turun makan bila time breakfast . Time cuti jelaa . Bila waktu persekolahan , aku turun . Sbb masa masa cuti ni laa , setiap detik tu aku berasa berharga sgt klau dinikmati dgn mmbuat kilang tahi mata . Serious kayy . Aku tahu tidur lepas Subuh tak elok tapii . Hew hew . Ada tapi tapi disitu . So , klau time cuti . Mmg tghari lahh jawabnya baru perut ni merasa makanan . Tu pn klau dlm locker bebetul kering tkde makanan . Klau ada , aku melantak itu ajelahh . Tkde aa nak berlapar kann smpai tghari . Dan time cuti ni jugak , aku sgt berkira kira sama ada nak mmbeli atau tidak . Bkn berkira apa , sbbnya dlm locker ada mkanan . Dan kau nak beli lg makanan ? Mmg tak aa . Aku beli bila betul betul tringin jee . Serious . Tapi klau dh lapar sgt , baru aku turun pergi beli . Aku saving tapi duit tetap habis . Acano . Aku pn tk tahu . 

So , klau pasal duit ni pun , kau yang kena arrange sndri . Aku ? Hm . Hancussss . Time rehat mmg jaranglah aku turun kantin tapi duit tetap habis . Aku tak tahu mana pergi duit tu . Tapi yang pasti , setiap kali BKP , aku sllu bermasalah dgn duit . Takde duit nak naik KTM , Bas . Dan mcm mcm . Takde siapa yang memahami saat ni . Kayyy . Yang ni rasa mcm nk tumbuk diri sndri . HAHA . Diri sndri yang tak pandai saving .



Ni baru life in hostel . Tak lg dkat luar wehhh . Hm . Skg ni boleh crita aa dkat DM dh disediakan mkanan bagaii . Nnti dkat U ? Siapa nak sediakan ? Sndri pergi beli kayyy . Jadi , hargailah setiap detik masa yang berlalu di sekolah . Ohh . Cara pembelajaran juga berbeza . Di sekolah aku , tamat persekolahan klau hari isnin , jam 410 ptg . Kebas bontot akuu . Hari selasa till khamis , 230 ptg . Berasap bontot aku . Hri jumaat , mcm biasa 1230 tghari . Dan pembelajaran disekolah aku , hm . Aku tk tahu nak describe mcm mna . Rasanya mcm sama je kott . Tapi dkat asrama , selalu ada program . Lagi lagi time cuti . Fuhhh . Tapi program dia alhamdulillah smuanya best . 


Aku tak boleh bayangkan bila aku dah habis SPM nnti . Dh habis sekolah . Maigaddddd . Kena kerja wehhh . Cari duit sndri . Ohh mann . Menakutkan ajeeee .





Tapi bila diasrama . Jgn mnangis ehh klau tkde orang datang melawat kauu . Mcm aku . Tough aje . HAHA . Nnti malam kangg bru kau mnangis . Tkde ahh org nmpk . HAHA . 

P/s : Masuklah Teknik Sepang . Hutan hutan hutan gituuu . Tapi best yaa . Tmpt atas bukit . Sejuk . Berangin . Tapi klau ditibai panas , kau yang dkat atas ni merasa dlu . Hoho .

















No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger