8:53 PM

Study .


Assalamualaikum .
Alhamdulillah , aku dapat pergi rumah Asmak . Andddd mmg kali ni dtg rumah dia belajar aje . Kalau beborak pun sikit aje . Aku harap dia fahamlah setiap apa yang aku ajar tu . In shaa Allah . Pg td , tetiba je mata nih nak bangun awal . Kalau tak , hmm hampehh . Lepas Subuh aku smbung tidur , pkul 1030-11 pagi kangg bru celik . Pg td bngun awal pn sbb ma kejut , dia nak pergi teman adik ambik result PMR . Muka mcm taik aje . Ttiba pulak dia tkde mood . PMS apa . Andd aku mcm biasa , bngun pg , snyum , happy go lucky je walaweyhhh . Tkde nk bad mood bad mood bagai . Mnyampah doeee -_-


Lepas ma kluar , aku pergi mandi , pastu makan , online kejapp . Cehh online tu dh mcm rutin harian aku pulak . Pkul 1 aku siap siap . Terus gerak tggu bas . Masa nak naik bas tu , aku sorang aje . Perasaan takut aku mmbuak buak sbb aku sorang prempuan . Tahu tahu jelahh kan . Bila bas tu gerak , baru aku tahu yang bas tu tak lalu Jusco , masa tu mmg nak mnyumpah nyumpah dah . Nk kena tukar bas balik . So , aku decide , turun dekat Mines , ambik bas dekat situ . Lama gila nak tggu . Ada pulak Akak ni tanya mcm mana nak pergi ke KTM Serdang . Aku pun blur . Sdgkan aku nk bg instruction ke rumah aku dkat Asmak pn aku tk tahu , apatah lg nak bgtahu dkat Akak ni . Nak tak nak , aku explain ajelah smpai dia faham . Kata Akak tu nak naik bas . Punya pnjang lebar aku explain skli dia decide nak naik Cab . Berbulu aje aku tgk dia . Kecik besar kecik besar aje . Rasa nak pijak time tu pun dah boleh agaknya .


Dahlahh time tu aku mmg tkde mood dgn batuk yang tk henti henti ni . Nasib baik resdung aku dh okay . Ohh ye ckp pasal resdung , agaknya bila aku dh jumpa dunia luar baru dia nk okay lagaknya . Ohh bahagianya . Bila bas sampai , aku pun nak naik aa tetiba pulak keling mana tah potong depan aku . Padahal aku dah angkat kaki dah nak naik bas tu . Ohh ini sudah lebih . Agak agak kalau aku tarik jeans dia smpai londeh ke bawah , dia suka tak ? Kayy takpe takpe , bersabar lg . Dh byr , aku ambik tmpt . Tidakkkkkk ! Dduk sebelah keling ni pulak . Kayyy fine dduk jelahh mmndngkan seat blkng ada lelaki . Hmm tk lama tu , bas gerak . Spnjng on the way nk smpai Jusco tu , tetiba si keling yang potong potong td tu tnya dkat aku mcm mana nak ke KTM Serdang .

Wohooo . Masa tu tah knpa hati aku berbunga sgt sgt sbb dia mntak tlg aku . Muahehehehe , jangan haraplah kau ! Mmg aku buat dek je . Hambek kau . Double triple wa kasi lu . HAHAHA XD Jahat tak aku ? Ni baru sikit . Tak kluar lg aura jahat aku yang sbenarnya . Aura jantan aku lg . Hah . Skli bila dia fed-up nak tnya aku , dia tnya org sbelah aku . Muahaha . Nsib baiklah org sbelah aku ni nk tlg . Klau dia 2x5 mcm aku jugak . Tak naya ke ?! Bila dh smpai Jusco , aku nk turun . Keling tu usha je . Pahal pepandang . Cucuk mata kasi buta kang . Hapa pun tk dapat .


Bila dh turun , aku call Asmak . Anddd Asmak pun sampai :) Bila dh smpai terus balik rumah dia , bukak buku , belajar . Dalam pukul 5 ptg cmtu kitorng stop . Dia bukak Fb sambil beborak dgn aku . Cerita itu ini pasal first day jumpa dkat sekolah and bla bla bla . Pkul 630 tu kitorng keluar jenjalan , prgi kedai . Beli ais krim . Tekak aku yg sudah sedia sakit tetiba mntak ais krim . Nampaknya , tekak aku sudah smakin pulih . Serious wehhh . Aku dah sihat . Yaaayyyyy . Dh bantai mkn ais krim , balik rumah Asmak , kemas barang , abg Asmak hntr aku balik . Pastu bila dh smpai rumah aku , si Asmak/Abg dia tahh yang kasi aku duit . Masa tu mcm alahai aku tk tahu nak ke tk nk . Si Asmak pun dh suruh aku ambil , aku tolak . Dia suruh , aku tolak . Abg dia suruh , baru aku ambik . Cehhhhhhhhhhhhh ni gebang . Bhahaha :D

Bila smpai rumah , dah pulak ada orang call . Kayy aku angkat . Halooo . Chit chat chit chat , dia kata ' tunggu ' . Belum hbis aku jawab lg dia dh tutup fon . Amboihhh , mmg berapi rapi . Rasa nk call , sembur time tu jugak . Tkpe tkpe , harini hari kau . Esok lusa hari aku . Skli tu , tah cmne tah aku nampak si pemanggil yg call aku td tu . Aaaaaa tidak . Mcm mana ni . Aku tk tahu nak lalu lorong mana sbbnya lorong itu aje sesatunya yang boleh aku smpai rumah aku . Grrrrrrrrr . Time tu nak pitam pn ada jgak . Tkpelah , lalu ajelah mcm biasa pastu buat muka terkejut sbb dia ada dkat situ . Mmg tak jadi lakonan aku tu . Muahaha . Dh la masa dia call aku tu , aku kelentong dia , aku ckp aku dkat rumah . Sekali brtembung dia dkat lorong tu , haha mmg nk tipu lg ke ? Wa pasrah habis lerrr masa tu . Bhahahaha XD

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger