6:03 PM

CONTEST : Kind of boy/girl that im attracted to by Syeera Hrif



Assalamualaikum .
Kayy ni tak lawak kayy . Fyi , ni first time join contest . Tak tahu kenapa tetiba nak join . Ahakss . Join pn bkn sbb konon macam jadi ejen pencari jodoh bagaii . Saja je nak bagitahu ciri ciri lelaki yang buat aku melting sekejap * Muntah hijau * Kayy tahukan , semua lelaki ehh semua orang tak perfect . Jadi , bagi aku kalau tak dapat sesempurna mana yang aku bakal senanraikan ni , tkpalah . Itu dah cukup memadai bagi akuu . Dah tak nak cakap pepanjang . Straight forward jelahh :)  

  1. Menyampah gegila bila lelaki yang tackle perempuan sbb cun bagai . Menyampah kayy mnyampah . Nahh aku bg penumbuk setepek melekat dekat pipi kau . Paling koman pun patah 2 batang gigi kau :P
  2. Yang ni paling wa pantang . Lelaki yang suka mngurat . Mksud aku bila ada je perempuan lalu , habis smua tok nenek dia nak bantai mngurat skali . Aku sebat kanggg .
  3. Aku suka lelaki yang setia pada satu aje . Mksudnya , dia akan ingat prempuan tu sorang ajelahh . * Hentak meja *
  4. Tak suka lelaki gagap . Sbb kalau dia gagap , aku lagilahh gagap . Bhahahaha :DD Gurau je .
  5. Hah , lagi melting dibuatnya bila setiap waktu wish Selamat Pagi , Tgh hari , Ptg , Malam , Tgh malam dan sewaktu dgnnya .
  6. Lelaki yang suka mngungkit mmg aku reject habis habisan . Lagi lagi yang kedekut gila nak mampussssss .
  7. Suka bila lelaki cakap yang dia suka tgk senyuman . Wahhh berbunga jiwa aku XDD
  8. Lelaki yang akan berusaha untuk tarik perhatian perempuan . Sikit sikit bolehlahh . Kalau dah melebih , terus aku bg backhand tang tu jugak .
  9. Suka tgk lelaki touching tapi kalau kau over sgt , wa angkat kaki dlu lahh . Hye hye bye bye lahh kau .
  10. Wa salute bila lelaki cakap nak jumpa parents wa . Hewwwww . Tapi kalau cakap kosong je , wa pun kosong kosong lahh dgn lu .
  11. Lelaki yang jenis suka share rahsia lagi brtambah syg aku dkat dia . Muahehehehe . Dah kluar dah aura kegatalan aku :P
  12. Ohh ye lelaki menangis ? Kalau dia nak mnangis , mnangislah kerana Allah dahulu . Jgn kerana perempuan .
  13. Benci lelaki yang kuat berangan dan byk berharap sbb aku ni pun jenis suka brangan jugak . Takkan nak sesama berangan kotttt .
  14. Sweetkan bila dapat lelaki yang cuba berusaha menjaga maruah seorang perempuan yang dia sayang :D
  15. Suka suka gilaa bila lelaki yang bajet serius je padahal haktuihhh .
  16. Gay ? Takkkkkkkkk ! Nah sepak lelaju .
  17. Menyanjung ibu nya :)
  18. Tak suka lelaki yang suka bermain mata . Rasa nak cucuk pun hadooo .
  19. Msti berpendirian tetap . 
  20. Bercita cita tinggi ^^
  21. Geli bila baru je kenal kenal nak cakap Love love dgn wa . Geli kay geli .
  22. Bajet sombong ?! Huh , jangan haraplahh . Tapi tapi aku suka lelaki sado . Kayak Randy tuuuuu :)
  23. Part brgurau tu mmg aku suka . Lagi lagi kalau dia mmg suka perli aku . Tapi jangan lelebih pulak . Tumbuk kanggggg .
  24. Mesti jujur :D Boleh kelentong aku tapi janganlah kalau bnda serious pun nak kelentong aku .
  25. Lelaki yang sweet macam Pierre Andre . Ada tak mcm tu ? Kalau tkde , dah babaii .
  26. Bahagia bila dapat lelaki yang jenis tak memilih . Pembersih . Kemas .
  27. Mmg aku akan cair bila lelaki yang jenis tak panas baran . Heeeeeeee :D Sbb aku panas baran sikit . Sikit laaa . Tk byk . Ada sesetengah prkara je aku akan jd panas baran .
  28. Bncinya bila lelaki suka buat janji tapi janji taik !
  29. Jealous kann bila ada lelaki cakap ' Saya nak awak jadi Makmum saya ' . Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh berbunga hati aku .
  30. Geli bila lelaki asyik call memanjang . Rimas kott . Texting je aku layan :)
  31. Tak suka lelaki yang terlebih bahagia , over-perasan , bebudak sgt . Yang sedang sedang aje .
  32. Aku takkkkkkkkk tertarik langsung dgn lelaki yang kaki hina !
  33. Comel kan bila lelaki cakap ' Awk yang terakhir ' . Biarlahh bukan aku yg pertama dicintai tapi yang terakhir dalam hidupnya . * Ambik baldi *
  34. Tak suka lelaki byk sgt cakap . Mngalahkan mak aku . Tak suka kay tak suka .
  35. Tak suka lelaki yang jenjiwang sangat . Geli lahhhh .
  36. Woooo lelaki yang duduk rumah ajeeeeee . Bkn tk reti bersosial tapi lelaki tu anggap , mmbuang masa aje .
  37. Happy gilaaaa bila lelaki tu lg pandai dpd aku . Tapi kalau tak pun , takpelah . Aku terima seadanya . Sobs sobs . Tp jgnlah terlalu bangang sangat kannnnnnnn .
  38. Msti kenkwan envy bila ada lelaki suruh kwnnya sampaikan salam kpd perempuan yang disukainya .
  39. Tak minatlahh tgk lelaki yg suka berseni . Suka bila dia sama hobi dgn aku . Fotografi :D
  40. Selalu bg nasihat yg berguna dkat aku . Ni baru gentle babe . Dan dia juga salah seorang yang alim . Melting habissss .
  41. Lelaki yang selalu minta maaf walaupun dia tahu tu bukan salah dia .
  42. Bertanggungjawab . Hmm . Penting tuuuu .
  43. Pandai pujuk memujuk aku bila aku marah , merajuk . Cisss , padahal aku bnci kayy org yg kuat touching ni .
  44. Wa mmg cair bila lelaki ni selalu berusaha jadi yang terbaik di mata org yg dia sayang . Samada mak/ayah/gf/adik/kakak/abg .
  45. Tak suka lelaki botak . Rambut lebat punnnnnnnn tak suka . 
  46. Suka lelaki kaya sbb aku mata duitan . Pengakuan ikhlas ni . HAHAHA . Cehhh gurau jelahhhhhhhhh . Pastikan lelaki tu berkerjaya . Takpun kalau dia dah kerja , kerja Kerajaan . Tak mahu Swasta !
  47. Selalu pasrah bila melibatkan hati . Yang ni aku pun tak faham cmne . Tapi , nanti nantilah aku explain .
  48. Kalau lelaki yang minat Kpop atau Korean Korean bagai ni , sini aku lempang lelaju . Dah lempang tu , aku blah . Sbb aku bukan fanatik Kpop . Dgr tu wahai kaum Adam sekalian .
  49. Otak biru -_- Pergi main jejauh . Otak biru masa kahwin boleh . 
  50. Muka sweet ye . Kalau muka ganas , huh . Minta simpang malaikat 44 . Walaupun hati kau ada taman .
  51. Handsome . Kalau aku ckp kau hensem , dh boleh jadi dh tuu .
  52. Suara jgn terlalu romantic sgt . Geli kayyyyy . Dibuatnya suatu hari tetiba dia call , buat suara romantic , mmg terus aku off phone . Sbb aku dh laa jenis dengar-tak dengar je nii .
  53. Islam for sure . Tak naklahh cina , india , mat salleh seumpamanyaaa .
  54. Selalu ajak aku solat . Melting woaaaa .
  55. Tak suka main tenung tenung mata . Geli pulak aku tgk .
  56. Suka tgk movie tapi jangan yg addicted dgn game memanjang . Lempang kang .
  57. Suka tgk lelaki left hand sbb aku right hand . 
  58. Pakai jam tgn kiri sbb aku pakai jam dkat tangan kanan .
  59. Tak pakai topi . Nampak rimaslahh kalau pakai topi .
  60. Jangan pemalu . Boleh memalu , tapi sikit sikit aa . Ni dah kalau kau pun pemalu , aku lagilah pemalu . Bongok .
  61. Suka meniru . Bkn tiru dalam exam . Tapi segala bnda yang aku buat pun nak tiru . Sukanyaaaaaa :P
  62. Kalau bab tarikh bfday , kalau tak ingat pun tkpe . Sbb aku pun kenkadang ingat tak ingat .
  63. Open minded . Yakkk ! Wa tak suka lelaki yang terlalu open minded .
  64. Meluat tgk lelaki pakai cincin . Geli doeeee . Aku perempuan ni pun tk suka pakai cincin . Take a note please .
  65. Suka bersukan / tak . Aku tak kisah langsungggggg .
  66. Tinggi / Pendek . Wa tak kisah tapi jangan kerdil sudahhh . Sbb aku ni tinggi orangnya . Cehh bajet btul . Haktuihhh
  67. Tua lagi dpd aku tak pun sebaya . Muda muda taknak sbb kalau dia lg muda dpd aku , byk saingan .
  68. Tak bajet pandai . Kalau dah bengap , bengap jugak . Sepak kang .
  69. Kasar . Sbb aku pn jenis kasar orgnya tapi tak kisahlahhh .
  70. Bg lelaki yang suka pakai kemeja then nak lelipat sampai ke siku , mohon jauhkan diri dpd aku . Kalau nak lipat sgt , baik kau pakai T lengan pendek je terus . Nampak hodoh ye disitu .
  71. Yang suka drive tu pulak , agaklahh kalau nak drive pun . Jgn kau drive mcm kau tgh racing ye . Sbb aku ni jenis cepat mabuk . 
  72. Bahagia hati bila dpt lelaki yang ajak tgk matahari nak terbenam . Pelik bukan ? Mngaku cepat ! Sebelum aku benamkan muka kauu .
  73. Pandai tawar harga dekat pasar/uptown/downtown smua town town aa . Bhahaha . 
  74. Anywhere , he always smile . Tp bertempat lah . Kang dikata gila . Dan mcm aku ckp td , aku jenis tak kisah so lantak pi lahh hang nak senyum dkat siapa pun sbb aku pun bknnya jealous sgt orgnya .
  75. Memenuhi permintaan . Tak kisahlah permintaan mak/ayah punn . 
  76. Tak berpenyakit . Kalau dah sama sama berpenyakit pehal pulak kann . 
  77. Tak manja . Manja sesikit bolehlah kottt . Kalau melebih , mngkin kau akan knyang makan kaki aku . Cehhh gurau je .
  78. Tak pandai masak . Sbb kalau pandai , payahlah hidup aku . Smua makanan dia komen kata tak sedap kangg . Siapa susah ?
  79. Bkn kunsa . Tah camana nak eja tahh .
  80. Berbulu mata aku tgk kalau dia jenis lelaki yang pendiam aje . Tapi jgn trlalu byk ckp .
  81. Yang jenis tak hadap 24 jam dkat tv/lappy . 
  82. Always Qada' their solat yang tertinggal .
  83. Solat sunat memanjang .
  84. Kejut aku tetengah malam buta buat Tahajjud .
  85. Mengalah/Tak mengalah . Tak kisah pun -_-
  86. Simple .
  87. Aura kejantanan aje kayy . Keperempuanan -..- Kahak hijau aku kasi kauu .
  88. Allah is the most important . Nabi . Rasul andd so on .
  89. Dah pergi haji . So , depan nama dia msti ada Haji . HAHA
  90. Suka gelak . Kalau kau senyum je , boleh mati kering aku tgk kau punya senyum je memanjanggg .
  91. Yang suka pakai seluar pendek . Sbb aku suka pakai sluar pendek . Dekat rumah jelahh . Dkat luar , boleh tp mnutup aurat . Tp kalau tk suka sluar pendek pun tkpe :)
  92. Tak suka makan sgt . Aku ni pun bknnya jenis suka memasak .
  93. Kalau kenal , bkn dpd Pesbuk . Aku tk percaya cinta Pesbuk ye . Kalau dia kwn skolah dedulu , aku terima .
  94. Anak sulung ye . Bkn anak kedua ketiga empat lima . Sbb aku anak sulung . * Tumbuk muka *
  95. Pandai bergaya .
  96. Pandai bercangkul . Senang cerita , pandai segalanya .
  97. Menyampah lelaki yang terlalu sibuk hal orang . So please jangan caring sgt dgn aku . Aku tk suka . 
  98. Tak suka berhutang hutang . Asyik meminjam sana sini , siapa pulak nak byr kalau dh tkde duit ?!
  99. Tak sensitif .
  100. Boleh menerima penolakan dengan baik .
  101. Dengar pandangan orang lain . Andai kata aku tegur salah dia , dia dapat terima .
  102. Tak kuat melenting . Aku cepuk kanggg !
  103. Pandai buat muka sbb aku pun suka buat muka .
  104. Lelaki yang straight forward . Tak suka buat ayat tergantung gantung sbb buat aku mcm brdebar debar . Kau nak aku kena heart attack ke ?
  105. Solat on time .
  106. Sebut nama aku dalam doanya .
  107. Tak suka kayy lelaki yang suka bg bear bear bagaii , bunga sekalipun !
  108. Lelaki bukan sekepeng kepengnya lidi . Bapak ahhh . Kalau aku tiup skli trus tumbang ni .
  109. Berahsia . Berahsia dgn org yg trtentulah . Tp kalau dgn aku , jgn mnggedik gedik nak berahsia sgt . Parang kanggg .
  110. Kalau nampak aku menangis , jgn berani berani nak cakap tnya pape . Sbb masa tu mmg aku nk forever alone jeeee . Jgn pujuk sklipun . Nnti bila dah okay pepandai lahh aku kan .
  111. Pandai Azan , Tarranum . Wooo . Tkyah menyanyi pun aku dah boleh cair mcm ais krim .
  112. Tak suka lelaki yang kerjanya mncubit orang je . Ada kayyy lelaki mcm ni . Konon nak brmanja . Tembak kangg .
  113. Lelaki yang tak cepat naik tangan . Fahamkan mksud aku ?
Dah cukuplahh ni . Penat aku fikir . Well , im serious kayy . Kalau sesiapa yang dah mmg bercita cita nak masuk meminang aku , baca list dkat atas tu bebaik . Bukak mata bebesar . Cehhh . HAHA . Tak tahulah menang ke tak tp , in hoping menanglah :D Penat kayy aku fikir . Nampak tak aku dah merancang masa depan aku ? Lepas SPM nak kahwin . HAHA Tipuuuuuuu ~

Tagged : Ain Comel Myun Fatin Cun :DD  


5 comments:

  1. Makaiiii , serious banyak giler ... sampai seratus lbih syaratnya . Nmpaknya bukan sebarang orang boleh pikat kawan ain nie~ hihi.

    ReplyDelete
  2. Weeeee ~ HAHA . Ain mehh lah join sekali :D

    ReplyDelete
  3. Wah . banyak tu :D Good luck, dear ^^ ! :D

    ReplyDelete
  4. here:) http://smoothieesgottafly.blogspot.com/2012/12/list-peserta-contestsegmensyeera.html

    ReplyDelete

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger