1:32 AM

Mrs. Cake .

As usual , aku akan jadi macam sawan sikit bila tengok dia online tapi tak tegur aku . Men , apa salah aku . Hmm . Setiap hari aku online dan dia pun online . Yes tgh malam gituuuuu . Tapi dia langsung tak tegur . Tak IM . Mmg mnguji tahap kesabaran aku betul . Sini aku nak bisik dekat kau . Nak tnya ssuatu dekat kau . Sakit hati tak bila kau text someone tp org tu tak reply . Lek aa . Paling kurang pun dua tiga posen je punnn . Kedekutnyaaaa . Tkkn memanjang je tk isi topup kan . Ohh kayy tkpelah , mgkn kau bebetul tkde duit . Hmm , aku IM lahh . Tapi awat hang tak reply ? Sedih kotttt * Hentak Kepala * . Kata hang fb dah lama tak beroperasi . Kay kay kayy tp siapa pulak yg tlg mngoperasikan fb hang memalam buta tu ? Tiap hri pulak tu ? Hmm pelik pelik . Takpelah , aku mention dkat Twitter . Kay aku malu sndri . Tak reply . Alaa at least kau favourite kann Twit tu . Cukup memadai . Hmm .


Dia online ! Nmpak tk permainan dia ? Kay tkpelah dia busy mngkin ?

Tah kenapa aku rasa mcm mnyesal ckp mcm ni . Sbb dia pun bkn hadap sgt nak kwn dgn aku . Takpe takpe takpe * Kesat air mata *

Mcm yang aku ceritakan . Everything , aku akan share dgn si Farah . 

Percaya tak percaya , entahlah .

Kadang kadang mcm mmbazirkan air mata pun hado jugak . Bila dkat hostel , ada laa jgak aku call Farah , smate mata tnya pasal dia . Dia baik baik aje tapi tapi tapi entahlah . 

Apabila kita ingin berteman , janganlah kerana kelebihannya , kerana mungkin satu kelemahan , kau mungkin akan menjauhinya . Andai kau ingin berteman , janganlah kerana kebaikannya kerana mungkin dengan satu keburukan , kau akan membencinya . Andai kau ingin sahabat yang satu janganlah kerana ilmunya , kerana apabila dia buntu kau mungkin akan memfitnahnya . Andai kau ingin seorang kawan janganlah kerana sifat cerianya kerana andai dia tak pandai menceriakan , kau mungkin akan menyalahinya . Andai kau ingin bersahabat , terimalah dia seadanya , kerana dia seorang sahabat yang hanya manusia biasa . Jangan diharapkan semuanya sempurna kerana kau juga tidak sempurna . Tiada yang biasa-biasa menjadi satu sempurna tapi bersahabatlah kerana Allah .
Moga Allah lindungi dia dimana dia berada . Ceria selalu . Berjaya dunia akhirat . SPM 9A+ 2013 . Menjadi anak yang solehah . Jumpa orang yang terbaik dan yang mampu menjaga melindungi menyayangi dia .


No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger