1:47 PM

School .


Sebelum ma keluar , ma ada pesan yang ma keluar pergi teman Atiq orientasi darjah 1 . Adik adik aku dah nak membesar XD Dh lepas ma keluar , aku sambung tidur balik . Tgk jam , still awal lagi so baik landing dlu atas katil . Huwaaaa . Tetiba tgh sesedap mimpi apa tah , skali ma call .

Kau dekat mana ni ?
Tgh siap ni .
Hah cepatlah sikit . Bila dah smpai terus pergi dewan . 

Menipu bukan ? Gila aku nak jujur . Kena parang habis dgn mak aku . Dia kalau nak sembur , time tu jugak dia sembur . Phewww . Dh lepas mandi , pakai baju , dgn cari tudung tk jumpa , tk brgosok , tak tahu nak pakai baju apa . Last last , tibai jelahh baju mana ada . Dh siap siap tu , terus turun . Masa tgh jalan , ma call . 

Kau dekat mana ni ?
Tgh tggu bas ni hah .
Ramai tak orang ?
Errr haha bolehlah .


Gebang bukan ? Cepat cepat aku jalan . Dh smpai tmpat tggu bas , hambik kauuu . Kemain jantan kiri kanan . Mmg nak lah aku dduk situ kan . So , aku decide brdiri jelahh tepi jalan mcm org bodoh pun ada . Tggu punya tggu . Bas tak sampai sampai jugak . Heeee :D Sukanya mnunggu XDD Dh lahh dgn kereta lalu lalang . Main suwit suwit bagai mcm tikus mondok . Kalau aku hempuk , agak agak ada tak org nak tlg dia ?

Dh lah dkat bus stop jumpa jiran Farah . Maigaddddd , kalau ada garfu tang tu jugak aku nak pi cucuk mata hang . Kalau ada , kalau tkde , meh aku kasi penampar . Lebam muka nnti . Cuma fikirkan tu kwsan public ajee . Dh laa tgh bengang tggu bas yg tahh bila nak smpai .  Bila bas dah smpai , kay naik bas mcm biasa . Dduk sbelah akak ni . Bila smpai tmpt yg aku nk turun tu , ttbe ma call . Dh lahh dgn nak angkat call lg , pastu nk turun bas lg . Bila time nk angkat call tu , kemain duit aku nk main jatuh jatuh pulak dpd poket . Serious malu masa ni . Pastu masa nak turun tu pulak , tetiba bas nk gerak . Andddd aku mcm what the hell ?!! Tkpelah terjun jelahh . Dh lambat sgt ni . Haaa nasib baik tk jatuh . Mmg dh mnyumpah nyumpah dh masa ni . Nk tk nak aku jln jelahh , malas nk pndang belakang lg .

Dh jalan tuu , tetiba pulak tah cmne terlanggar banner yg dok trgantung tepi jalan tu . Wahh mnyirap btul . Aku truskan prjalanan , dh smpai je dpn pintu pagar skolah , aku call ma . Ma kata suruh brdiri je depan kelas 1 Wawasan sbb ma kena dgr ceramah apa tahh utk ibu bapa . Ma suruh jagakan tmpt Atiq depan skli . Senang nak tgk . Kau tahu berapa punya lama aku tunggu ? Aku pn tk tahu tapi lama gilaaaaaaa . Suka betul tggu tggu ni . Tak lama tu ma datang . Bawak makanan , hewww berbunga bunga aku tgk . Siap bawak air soya lagi kauu . Sekali ma cakap , ni untuk Atiq . Bapak ahhhhh . Atiq ?!! Punye lama aku trcongok , tk makan pape lg , minum pn tak , skli ma kata tu untuk Atiq . Harapan , harapan menjadi layuuuu . 

Dh lepas ma bg makanan tu , aku pn tggu jelaa Atiq . Tak lama tu , smpailahh segerombolan rakan rakan kelasnya . Buwekkkk :P Atiq dduk depan woaa . Beratur pn depan . Kemain bahagia aku tgk dia beratur depan skli . Pendek , kecik , comel gituuuu . Siap aku lambai tangan kau . Kakak mithali kannnnn ^^ Bila dia dah dduk tmpat pilihan aku , aku kasi laa makanan tu tapi air aku ambik . Kesian dkat aku dduk sngsorang tggu tercongok dkat depan kelas . Dh laa tkde kerusi . Dah tu dkat situ smua umur , alahaiii , ajak main patung Barbie Doll nak lahh kott .

Bila Atiq dh msuk kelas , ada ujian saringan ape tahh . Untuk melayakkan dia msuk kelas yg sebetulnya . So , ibu ibu bapak bapak diminta ke dewan . Hbis aku ? Aku bukan ibu ibu mahupun bapak bapak . Aku call ma kata kena halau . Ma suruh prgi dewan . Yeayyy dapat dduk . Punya penat td brdiri kann . Ingt kann dpt lahh duduk , hah nah kau . Seramai ramainya umat . Aku mmpu tgk ma dri jauh tepi pintu dewan ajelah . Byeeee :') Aku text ma ckp aku dduk dkat pentas . Dkat situ ada tmpt so bolehlah nk dduk ke apa . Tak pn kalau trserempak dgn ckg ckg skolah yg mngajar aku dlu . Awwww . Tapi tak . Smua mcm tak kenal aku . Tkpe ckg . Ckg lupakan aku . Fineeeeee :P Pun dduklah aku tepi pentas aku . Tgk org sana sini . Mcm mcm gaya ada . Lamaaaa tu . Lama kayy , adaa kott satu jam menapak dkat pentas tu , ma call lg . Ma suruh prgi tgk Atiq . 

Aku prgi kelas Atiq , tgh buat ujian lg . Apedaaaa baru msuk skolah dh kena ujian . Tension pulak aku tgk . Dh tu , first day gituu tgk budak budak prmpuan kluar masuk nak prgi tandas . Kalau aku dlu , sminggu skli je baru nmpk bayang tandas . Geli kottttt . Tahh , tandas bkn destinasi aku . Kalau aku prgi dlu pn , sbb nk tukar baju PJ . Dgn budak lelaki pn , tergedik gedik nak prgi tandas jugak . Sorang ke sorang nk kluar prgi tandas . nsib baiklah Atiq tak mcm tu . Kalau tak ..... 

Ada satu part tu bila budak ni ckp dkat ckg nk pergi yak . Ahahaha . Kelakar gila aku dgr . Dan dan nak buat ujian , kau nk terberak bagaiii . Ada budak lelaki ni . Alahaiii comelnyaaaa . Budak lelaki tu . Esok besar nnti , handsome tuu . Dgn putihnya . Tapi sayang , dia budak hyper . Awal msuk kelas lg tetiba je dia ajak sorang budak ni , pergi main . Mmglah budak tu nak . Budak tu pun baru nk kenal org org dkat situ . Tak silap aku nama budak hyper tu Mohd Aidil Ridhwan . Dia dduk belakang skli . Anddd of course rasa mcm nk cubit je budak tu . Comel sesangattt . Aku jarang suka budak , tp bila aku suka , maknanya aku suka lahh tu :DD


Untuk sekian kalinya aku kena mnunggu . Finally , aku decide nk dduk tepi longkang depan kelas tu . Haaaaaaa , skli aku dduk tetiba ada mkcik tu join dduk skli smbil susukan anak . Kayy ada teman . Muaheehehe , dh laa ank dia tu nakal . Prgi msuk kelas org lahh . Nk prgi padang laa . Tah pe bnda lg lahh budak tu nak buat . Budak baru nak kenal dunia . Biasalahh kan . Dh hbis ujian saringan tu , mcm biasa prgi mkn . Pkul 11 bru aku makan . Bukan breakfast dh tuuuuuuu . Melantak Nasi Lemak dgn ayam goreng , air milo ais . Kenyang Alhamdulillah . Dh hbis makan , kluar , prgi Hari-Hari . Beli baju , sluar pendek aku Hikhok , pastu baju adk akuu andd so on . Pastu balik rumah naik cab , smpai rumahhhhhhhhhhhhh .


2 comments:

  1. baca entry ni teringat zaman sekolah3 dulu..hee

    ReplyDelete
  2. Ahahaha rindukan zaman sekolah ? XD

    ReplyDelete

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger