12:57 AM

Kenangan semalam (:

Ohhh ahakahak berhabuknya blog nihh . HAHA Muahaha Assalamualaikum (:
Minta izin brcerita lama lama disini . Hari Sabtu yg lepas bersamaan 8 Sept 2012 ade jamuan raya di sekolah . Kebetulan smua org nk melaram pkai baju itu ini . Yeahhh bila dh dpt melaram , mmg smua nmpk cntik cntik belaka . Tgk atas , wahh smua seragam pkai tudung hitam , smpai ke bwah spoil skit sbb dorng pkai kasut skolah . HAHA its okay . Nama pun skolah , so ikut ajelah peraturan kan ? So pg tuhh smua pkai bju raya . Ade je yg pkai bju lama tp still nmpk cntik ape ? Pg tuhh belajar mcm biasa cuma pkaian je yg luar biasa . Andd pg tuhh jugak smua org bgai tkde mood nk belajar sbb tk sabar sabar nk melahap masa jamuan trmasuklah aku . Hewhew (: Ckg dkat dpn dh bising sbb smua org tk concentrate lngsung bile ckg ajar , last last tk bljar lngsung . Dh hbis kelas , smua gerak prgi Dewan Makan . Duduk dkat meja dorm msing msing . Mse tuhh bru rse mnyesal sgt sgt sbb tk bwa kamera andd of course akuu envy gile tgk dorng bwk kamera . Ayah dh bg green light utk aku bwk kamera and siap offer lg utk hntr kamera tuhh tp aku tknk sbb aku tkde kwn nk brgmbr . Tkkan spnjang mse aku nk syok sndri sorang sorang aje kn ?

Tgh hari tuhh mkanan special , lain dpd yg lain . Ade satay , dging kambing andd mcm mcm lg . Sedap ~ Smpai perut aku dh tk muat nk sumbat segala bnde . HAHA :D Andd bile hbis mkn , smua turun solat . Dh hbis solat smua blik dorm trbongkang atas katil smpai asar . Bguskn Aspuri ?

Dalam terowong permainan kanak kanak

Bile hari Ahadnya , aku outing . Sbenarnye tk boleh outing tp entah knpe ckg ttbe baik bermurah hati nk bg outing . Bkn smua org dpt outing tauu . Hnye calang calang org je yg dpt prgi outing . See ~ Outing punn aku tk prgi mne mne . Just prgi Bangi jalan jalan dekat Warta andd taman . Aku outing punn sbb nk brkongsi masalah pasal budak dorm andd alhamdulillah Ayah & Ma memahami masalah aku . Andd yg pling sedihnyaa bila mse hari jumaat malam sabtu ayah ade dtg ke asrama utk hntr baju kurung utk dipakai mse jamuan raya . Mse tuhh aku Ter-nangis depan ayah . And mse tuhh aku Ter-cerita dkat ayah mslh budak dorm . Then bile esoknya , ayah dtg dgn ma and adik adik utk lawat aku tp tk boleh msuk sbb dh pkul 6 ptg . Ma kata ma dh bwa nasi bgai utk bg aku mkn andd nk dgr mslh akuu tp sygnya , ma tk dpt msuk . Mse tuhh akuu rse mcm nk menangis skli lg . Ini pertama kali aku menangis depan ayah smbil cerita mslh aku . Ye for the first time bru aku rse yg akuu sgt sgt sgt dihargai .

Okay dh stop citer pasal tuhh nati akuu Ter-menitik lg pulak . Tk snggup aku ehh . Cukuplah sekadar seminggu hrituh aku mnghabiskan air mata aku meratapi smua tuhh . Ye akuu akui akuu tk kuat nk hadapi smua bnde nihh . Andd siyezli , for the first time akuu tendang meja dlm kelas sbb aku marah . Dh lahh dpn budak laki . Kantoi pulak depan Aspura yg aku mnangis tp mse tuhh aku dh tk pkir ape . Yg aku fikir akuu nak nangis aje sbb aku rse itu je yg dpt puaskan hti aku . Ade jugak mse tuhh lepas rehat , aku Ter-marah dekat Mai and Min yg pasal kes tuu lahh . Akuu ckp ape bnde tah kbetulan Amir lalu . Andd bile msuk kelas , Amir tnye sbb ape aku marah andd akuu okay ke tidak . Aku jawab aje lahh ' Okay ' , andd dh lepas jwb 'Okay ' , aku trmenung kejap . Tk lama tuhh dia tnye ' Msti kau tgh pikirkan bnde tuhh kn ? ' . Akuu mse tuhh dh rse mcm down gila sbb akuu tk boleh klau aku tgh brsedih andd org byk brtnye . Bertambah beban rsenya . Finally aku Ter-nangis pulak dpn Amir . Ha sudahhh . Akuu dh lahh tk bwk sapu tgn , aku pun tibai jelahh lap dgn tudung . Mse tuhh aku dh tk thu nk ckp ape sbb dh ternangis dpn dia . Rasa malu sgt sgt . Tp ape nk dibuat . Terlajak perahu boleh diundur , terlajak menangis , tkkn nk sedut blik kott air mata aku nihh .

Andd sminggu tuhh juga tkde selera nk mkn . First time dlm hidup bile aku ade problem andd aku tk lalu nk mkn . kengkadang mse tgh mkn pun boleh ter-nangis . Wahhh cengengnya saya . Tp ape ape pun , akuu rse puas bila aku dpt menangis . 

Td aku blik naik KTM dgn Ila . Thanks Ila sbb sudi blik dgn aku . Andd thanks sbb sudi kwn dgn aku . Akuu bru kenal kau andd serasa mcm dh lama kenal . Kau siap nk mnangis td sbab rumah akuu dh nk smpai andd rumah kau pulak di Jaybee . Andd blik pulak dgn Sufi . Its okaylahh nati klau ade peluang akuu ikut kau blik Jaybee . 

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger