11:54 AM

Cerita semalam :D


Im sorry ,
Emak masak kari ,
Adik goyang kaki ,
Abang cari bini ,
Bini abang cantik ,
Macam telur itik ,
Itik boleh terbang ,
Macam kapal terbang !

Sorry sbab dh lme tak post dkat blog nihh since ade kem nadwah kepimpinan hari tuhh ye ? Btw , hari tuhh ade kem . So , pagi tuhh aku bgun , siap siap then naik bas cik baayah , stay dkat kantin kejap then trus gerak prgi rumah Soraya . Time nk prgi tuhh tetbe jmpa Farah . Katanya nk prgi jmpa cikgu salbiah untuk byr duit Melaka . Yeah , prgi Zoo Melaka weyhh . Untunglahh , dpt tgk ahli ahli dlm zoo tuhh . HAHA :D

Then beborak kejap dgn Farah & ttbe Farah trnampak ckg salbiah , so die pun prgi lahh jmpa ckg tuhh . Aku yg kne tinggal mcm tuhh aje trcongok ajelah mnunggu die . Last last , aku blah mcm tuh aje . Lme sgt . So aku prgi rumah soraya & 100% brsedia nk daki gunung everest . Aku pn kluar dpd pintu pgar uhh dgn sesenyap yg mngkin sbb ade pakcik guard . Menyampah tgk pakcik tuhh . Gatal semacam aje . Busybody pulak tuhh ! sibuk nak menanya nama sape , tingkatan brpe . Aku sumbat kaki saiz 6 ni karang bru tahuu .

Dh hbis pkcik gedik tuhh bertanya , aku pun blah ajelah dpd situ . Geli tgk kpale botak setengah die dgn muke gatal tahap cipan tuhh . Then , ready nk pnjt gunung tuhh . Sambil tuhh , soraya tunggu dkat ats . Dh pnjat sume tuhh , prgi rumah soraya & akhirnya aku smpai jgak rumah die . Kitorang beborak , tgk tv then online . Aku pun online jelahhh smpai pkul .. err aku pun tk ingt . Mnkala si Soraya tidur . Entah ape mimpi entah smpai aku nk trgelak gelak tgk die tidur .

Dh nk pkul 230 ptg , kitorang sme sme gerak prgi skolah . Tumpang abang soraya yg sedia menghantar ktorang prgi skolah . HAHA :) Dh smpai skolah , ltak beg , prgi kantin kejap , jumpa Mahirah . And semenjak dpd situ aku kenal die . Yelahh kesian die tgk die sengsorang tkda kawan . Jd ktorng hulur salam perkenalan . HAHA :D Skema nye ayat !

Dh dftar sgale nme , ic and bla bla . Ktorng berlima iaitu aku , soraya , mahirah , syafiqah idayu , and amoi gerak prgi naik bas . Mcm biase aku akn duduk dgn soraya ye ?!

Dh smpai ke destinasinya , ktorng pilih bilik and time tuhh stuck skit sbb ade mslh yg bdak bdak form 2 timbulkan . Almaklumlahh , dorang pling rmai en . Form 3 ade smbilan orng aje . huhh :I

2 Hari akhirnya brlalu jgak . And time balik ktorng still duduk bersama and brmulalah satu crite yg aku sndri meluat nk ingtkn balik . Tp ape yg psti , aku prnh manangis sbbkn hal itu ! ..


P/s : Aku suke kwn dgn Mahirah 3 Kualiti tuhhh . Hehe :D


Weyh smlm ade something yg brlku yg mnyebabkan aku nk weyh-nk-nangis-dkat-kau-boleh ?

Guys you know what ? harituh prgi ambl duit 100 inggit . Ma & ayah & adik adik sume prgi skli . uhm , bkn crite yg mnrik kan ? Tp excited mnguasai dri , rndu smakin mmbuak buak & time tuhh serase nk nangis dpn 3 kreatif trmasuklah ckg haida . Entah knpe trase sebak sgt . Yelahh , thun ni penetu arah yg bakal kite lalui . Mgkin jln yg sme atau mgkin tdak !

Aku rindu nk dgr celoteh ikhwan , tgk syafiq yg sllu jd bodyguard ikhwan , nk dgr lagu lagu yg nazrul pasangkn dpd phone die , dgr lawak lawak bodoh dpd paan , tgk hamizan yg slalu kne mrh dgn ckg noryanio wlau pd hakikatnye bkn die yg slh , tgk pedot yg trmangu mangu bile ckg soal , nk tmbul rse ksian dkat syamil sbb dorng slalu ejek ‘ sudan ‘ , tgk aksi n.hakim kne mrh dgn najla , gelak gelak dgr ejekan utk malik dpd ikhwan , tgk apek yg slalu tk focus time bljr , arif latif yg slalu usha bdk prmpuan , afnan yg tk habis habis ajak stayback utk stdygroup , asyran yg slalu jd tukang bawak marker pen ke skolah , arif halizam yg slalu nk brgusti aje dgn apek , acap yg tk hbis hbis mng-kondem-kn org , iskandar yg slalu gelak gelak dgn acap , azri yg pemalunya , nasri yg slalu tdur dlm kelas , fadhil yg tk hbis hbis brebut brg dgn hakim azan & hakim yg slalu aje nk meminjam brg ORANG & Orang itu adalah aku !

Qistina pulak kejap dtg kejap tk dtg , Sabrina pulak dgn crite gahnya , mira pulak dgn sikap sempoi die , marina pulak tk tau la buat ape dkat tmpatnye tuhh , nisa yg kadang kadang asyik dengan brborak dgn fatin masturina , munirah yg tk hbis hbis ke dpn keblkang untk nk ckp dgn najla , Sophia pun sme jgak kott ..
Jannah mnyibukkn dri dgn nota ringkas die , pika dgn isu isu agame , farah I & farah n tk hbis hbis sep-sep-sep-tom-tom-tom , fatin a kengkadang tidur time bljar ,fatin n mnyibukkn dri dgn soalan math ,shay g tk hbis hbis dgn ajak org jom-prgi-mines ! , adzleen pulak mnyibukkn dri dgn menadah telinga untuk najla yg asyik brcerite tntang kpop , asheila yg tk hbis hbis gelak gelak dgn lawak bodohnye , and syazwani & syamimi pulak sibuk dgn lukisan kartun naruto . Anywy akuu , tlg perhatikan setiap tingkah kwn kwn yg ade dlm 3 Kreatif >3

Huhuuuu :D
Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger