9:55 PM

#Roadto60kg

Assalamualaikum .



Actually takde kerja malam ni eh sebenarnyaa baaanyaakk kerja serious serious tapi yang ni hold dulu sebab itu , yang tu kena hold dulu sebab yang ini . End up layan blog hewhewhew . So guys , aku-dalam-proses-diet-okay AND EVERYONE SHOULD TAKE NOTE THISSSS HOKAY HAHAHAHA . Ceh padahal baru 2 hari diet and Alhamdulillah aku bukan sekadar AKU-DIET TAPI AKU-WORKOUT HAHAHAHA . Mcm funny kan ? Tak tak . Aku serious sebenarnya . Diet dlu bukanlah suatu kepentingan bagi aku bcs sooooooo far aku bersyukur what i hve TAPIIIII tu dlu lahhh . Dah tak boleh nak guna ayat soooooo-far whatsoever and no matter what kena kurus jugak .

So tengok tajuk pun dah tahu yang my weight mestilahhh lebih 60 kannn HAHAHHA tapi tak lebih 70 kayyyyyy ! So better aku diet skg bfore ia semakin teruk . Since tinggi dah tak boleh nak naikkan lagi so haaa diet jelah sigh .

Nak tahu reason ? So here , aku list out sebab sebab kenapa aku-nak-diet . Yelah selama 20 thun hidup tak pernah terfikir aku nak diet hahah . 

1. Nak masuk KTD . Well people will say alahh perempuan kan mesti nak lawa nak kurus ehek ehek . Ye tu of course laa , aku masih ada naluri keperempuanan lagi hokaaayy . So KTD is myyyyyyyyyy first choice jika diberi peluang lagi aku nak masuk KTD biarlah org kata hek eleh Palapes pun tak boleh hadap , lagikan nak masuk KTD . SO WHAT ? HAHAH I DUN CARE :P 

2. Since fitik ritu , kaaan kerja mcam nak mampos . Ye masa tu mmg banyak makan . Air sejuk ? Ais ? SEHARI-HJR-TANPA-AIS-BOLEH-MENINGGAL-DOE . TETAPIIIII bcs of kerja berat kehulu hilir angkat berat pastu kena pulak ragging hewhew , so i losss abt 6kg wehhhhhhhhhhhhh IM DEADLY SERIOUS . Kiranya mcm ter-motivate dpd sini lah HAHAHAH . So aku pun terfikir why not aku diet je from now since my BMI makin lama makin hmm . Tapi masa aku terfikir nak diet ni masa aku dalam Palapes sebabnya aku takut nnti tak lepas nak kawad tauliah . Wehhh dorg saring hbs hbs ahhhhhh . RUGI CETAN 3 THN BERJUANG SEKALI KAU TAK DAPAT JOIN KAWAD TAULIAH . Tapi ni masa dalam Palapes lah hahah ceritanya kalau dah keluar Palapes pun boleh jugak kan nak kurus hek eleh hek eleh .

3. Guess what ? BOBOY DAH KURUS !! Dulu dia buncit sekarang dah slim . So im the only one person PALING HUDUH DAN GEMUKSSS in our family . Jom lah kurus cepat sobs sobs .

4. Masa aku annual camp , kan fitik dekat Tapah . Stap  hm aku lupa laa nama haha , he said Hjr ni cantik kalau kurus sebab dia ada cheek bone HAHAHAHAHHA ye dia cakap mcm tu eh aku tak tipu . Malu cetannnnnnn sebab dia cakap depan orang ramai :( JADI MARILAH KURUS BERSAMA SAMA , NAK TGK AKU CANTIK KE TAK KALAU KURUS HAHAHAHAHAHHAHA *hentak kepala*

5. Sebabnya aku jual teatox . Teh kurus tu . Takkan lahh aku suruh orang kurus tapi aku tak kurus HAHAHAHAHHA . Malu kayy ramai kawan aku dah tahu aku jual teh kurus tapi si penjual tak kurus and sometimes idk dorang perli aku ke apa sebab nya tiba tiba dia tegur and tanya ka , kau consume kakicantiq ke ? Nmpk kurus lah . IDK okay . Aku cuba husnudzon mgkin aku dah kurus hahhaha .

6. Anddddd last ! Bcs i have a crush . Ye suatu kisah di sekolah dlu acah acah tak berminat dgn dia pun . Dia laa org first approach aku . Abt 3 years we both kawan ye kawan jee dlu bcs i don’t hve any intention untuk lebih dpd tu . Pernah byk kali dia confess tapi i prefer kita kenal kenal dulu even dah bertahun kenal HAHAHA . So still kawan , still contact even JUST KAWAN and suddenly Allah nak tunjukkan betapa besarnya kuasa dia , i fell in love with him HAHAHAHHA WEH MALUNYAA CERITA DEKAT SINI and tak tahu la ni paling bodoh ke apaaaa aku confess dia semula HAHAHAHHAHAHAAHAH . Okay enough . First time kay . So dia respond apa ? Biarlah rahsia HAHAHHAHA . Dan nak kurus sbb nak prove dekat dia aku-pun-boleh-kurus-okayyyyyyyy sebab dia banyak kali paksa aku cepat cepat kurus . Ada laa sikit rasa nak lempang dia sebabnya NAMPAK SGT DOE DIA MMG PANDANG RUPA DAN FIZIKAL AND ELSE HAHAHAHHAAH . So faham jelah kan .

Okay tu jelah kot rasanya HAHAHHA . I don hve any idea lg dah since sat lg nak kena naik foyer check details mende jadah lahai . So my next post maybe tentang what i do utk kurus . Eh korang doakan aku kurus hekhekhek .


Okaylah im off now ! And happy November guys :D #Roadto60kg

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger