10:15 AM

Menumpang di bilik sendiri .

Assalamualaikum .

Pg ni mmg aku bad mood sgt sgt . By the way aku baru tidur sejam sebab malam tadi berjimba sampai ke Shah Alam . Sbb Aten nk jumpa kawan dia . So faham faham lah dia punya emosi bila tidur sejam ni mcm mana kan . Dan sejarah terbesar dalam hidup aku . I dont know how to drive . Im telling seriously okay but then semalam aku water drill , lepastu rasa nak terkucil pulak . Time tu Aten pergi mana ntah dgn kawan dia . Anis decide suruh aku drive cari memana petronas dkat shah alam tu and i wasss like serious lahh kang apa apa jd haaa naya . Tapi aku tak tahan so aku pn drive cari petronas mcm org gila pkul 4 pg . Dgn takde license nya dan dua dua mmg tak reti drive mmg 100% harap Aten je . Tp just bcs nak terkucil tu aku gagah jugak lah drive berbekalkan apa yg Aten dan Kira pernah ajar . Huhaiii ! Dia pnya ketar lutut tu smpai rasa nak nangis sebab nervous . Hehehe .

Actually this is not what i want to tell everyone tapi ni mukadimah for today . Apa yg aku nak luah which is aku rasa mcm aku menumpang di bilik sendiri . See sekarang aku tengah dduk bawah meja and update blog . What a lifeless . Bilik bersepah (nak nangis sgt sgt) dan satu bilik 4 orang pdhal ni single room ye anak anak . Anis aku tak kisah kalau dia tumpang sebab dia tak dapat kolej . And Aten tumpang pn tak kisah just for a few hrs . Tapiii yang aku kisahnya dgn hmm .

Can you imagine , locker aku pd awal mmg tersusun (i means tak bersepah lah . Kau still blh cari baju) but now , aku cari seluar pun tak jumpa . Okay itu locker . Belum lagi meja study . Meja stdy , bg aku it should be untuk letak laptop aku , lecture note or anything my personal things yg related dgn study aku . Tapi apa yg ada atas meja aku , ada jam tgn ada gelang ada itu ini ada mcm mcm lah . Aku rimas serious aku rimas . Okay tu meja study . Next lantai . Brg yg ada nearly dgn katil aku , rak kasut , bakul dan baldi , toiletries , printer and my rice cooker and also extension . Tp skg ada beg bersepah sana sni . Baju sluar toksah crita . Ntahlah byk nak describe . Okay last , dinding ! Kalau lantai bersepah baju seluar , dinding pun sama ! Gantung sana sini . Aku okay je nak gantung but please gantung dgn cara yg kemas yg sedap mata memandang dan tak serabut . Tapi ni hmm . Aku tak tahulah nk ckp mcm mana dah . Aku byr kolej ni for single room . Bila aku balik bilik , aku rasa mcm aku yg menumpang bilik org .

Ya Allah haih serabut . Aku nak study . Aku dah nak start buat research . Aku nak prepare untuk fieldwork taaaaaapi disebabkan hal hal kecik macam ni terpksa aku tangguh dlu . Pd awal aku bg si dia tumpang bilik (not Anis & Aten) sbb dia tak dftar kolej lagi and dia kata nak tumpang SEMALAMAN . Ye semalaman . Tp ni dah berlaman laman dia di bilik aku siap bawak baju letak dlm lemari aku dan jenis species yg bila cari baju habis smua dia kumbah lepastu taknak kemas smula . Stress aku faham tak ! Aku seorang yg perfectionist (depends on situation/place/etc) . Hal kecik mcm ni , tambah pula dalam bilik , aku mmg sgt sgt jaga . Ye dekat rmh aku mmg malas . Tp bila dlm bilik sendiri , aku mmg akan jaga brg brg aku , jaga kebersihan kekemasan as everyone know bnda tu common lah kannnnnnn ! 

Aku serious rasa nak marah nak mencarut smua nak terkeluar ni dah . Aku still dkt bawah meja lagi berharap si dia bangun pergi kelas , unfortunately kelas dia pukul 12 . Takkan pkl 12 baru aku blh kemas bilik wehhhhhhhhh ! Tlg lah . Aku harap harap sgt dia cpt cpt pindah bilik dia Ya Allah hahihhhh . Dan plg aku tak larat , aku yg pergi basuh baju dorg . Aku lah kena sidai . Aku lah segalanya . Someone help me pleaseeeeeeeeeeeeeeeeee .

2 comments:

  1. Gosshh if I were you I think I already shoo her. Sokay babe i hope you stay strong keyh 😘💕

    ReplyDelete
  2. Yeah i hope so :') By the way thanks babe .

    ReplyDelete

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger