3:47 AM

Mid sem break !

Many things happen during sem 1 dan seterusnya sampai tahap kemalasan tu unlimited . Thats why blog stop gitu aje . Banyak je cerita , psl Annual Camp lahh , Latihan Berterusan lahhh , so many things cuma aku yang malas nak bukak taip satu satu cerita omg kenapa malas sgt i don’t know . Addition , 2 3 mggu lepas everyone busy dengan presentation , assignment yang lecturer bg first week tp mggu ketiga belas baru nak buat padahal mnggu ketiga belas tu nak kena submit . LOL . So far Alhamdulillah assignment presentation whatsoever dah settle sampaikan aku tetiba nak tukar major daripada akaun ke marketing . Rasa enjoy sgt buat presentation . Kay ni tak lawak !



So haritu Annual Camp not bad , biasalah kena pt dgn YO a bit frust , sbb mmg bg kaw kaw punya pt . And then habis annual camp kena fitik dekat Tapah . Masya Allah cuaca nya sangat panas . Aku rasa kalau ada kolam, hbs tersejat smua air . Eee sumpah aku rasa nak terjun bangunan stress dgn skuad Usim . Dgn YO . Tahap menyampah tak tahu nak describe mcm mana .


During latihan tempatan tapi kitorg kena practice swimming dekat Port Dickson kauuuu . 


Titian Ketabahan which is kau nampak je mudah tapi hakikatnya mcm nak tercabut nyawa tak tahu harapan nak hidup tu ada lagi ke tak . Serious . Kalau kau tgk discovery channel , Kem Komando di Terendak ni pernah di dokumentasi kan dan mati masa buat titian ketabahan adalah perkara biasa . And plus kalau btl btl komando (kitorg ni kadet je) , dorg tak pasang pun jaring oren tu so kalau kau jatuh golek situ naya jelah . Bkn rendah woiii , tggi . 


Our first activity sampai kem . Eh tak . Before tu mmg kena kaw kaw physical training dgn komando sumpah rasa nak mati . So far , pt komando menyeksa jiwa dan raga aku . Serta fizikal dan mental . Okay yang abseiling and repailing mmg best . Sumpah tak tipu . Tapi dia punya gayat masya Allah . Masa nak naik tangga bangunan tu Ya Allah sumpah aku rasa tangga senipis besi tu blh patah terbalik ke belakang dan aku rasa my life hbs sia sia gitu je sebab panjat tangga maut tu . Dh laa sempit lepastu dengan loreng berat hm sumpah aku mencarut sepnjang naik tangga tu . And from tangga tu kau mmg blh tgk view laut dri jauh , ada kapal besar etc . Makin tggi kau naik , makin kau gayat . Dh smpai naik tngga , nafas smua mcm anjing . Lpstu break kejap then trus main abseiling repailing .

At first aku mcm excited . Aku nak turun dgn Kira . Plg annoying kna lapor . Dh laa kau kena buat L shape msa dkt atas tu , Lpstu kaki mmg kna tahan lah sbb kalau tak awal awal kau dh tergelincir . Sumpah gayat . Suara memasing smua dpd suara prmpuan tukar ke suara jantan sbb cuak . So far aku enjoy lagi laahhh sbb besttt tp gayat a little bit heheheh .



Memasing suka ahh dah lepas buat repailing abseiling .






Kalau kau nak tahu , before lb aku dgn anis mmg pulun belajar renang sbb takut tenggelam dalam kolam . Aku tak expect aku reti berenang . So masa dkt PD , stap panggil aku dah libas dgn float sbb aku kata aku tak reti berenang but end up aku reti berenang . Dia tak tahu , aku mcm nak patah lutut sbb lenguh mengayuh dalam air . 

P/s : Gambar masa terjun 10m takdok sbb tak bawak phone . 



LB pun not bad . Im enjoy it . Sangat ! Bcs ada latihan renang which is terjun 10 meter and im the first one yang terjun dlu . Wehhh sumpah time tu aku fkir mcm ni ke perasaan nak terjun bangunan . HAHAHAHAHA nervous ada , nak nangis , ingat mati eh semua ada lahhh . Dh laa tinggi . Gayat wehh tetiba gayat . Kolam dalam its okay Alhamdulillah i can swim tp tak blh blah tggi sgt . Dan disebabkan tekanan air , bila aku terjun , tudung tercabut ahhhh setan . Nasib baik tudung . Cer kau bayangkan kalau swimming suit tercabut ? Dh la pk pun ada sekali . Malu kay malu . Tak expect blh terjun sebegitu . Iols dah ada experience terjun . Siapa yang nak terjun bangunan tu , meh aku ajar . Kah ! Then ada compass matching . First mcm omg i cannot laa jalan 20 km bawak bagpack yang berat dia astaghfirullahalazim . Mcm bawak 30kg beras siakkk . Dgn bawak senjata around 2kg . Hmmm . Panjat bkit turun bukit kena pt kena rendam oh shit serious besttt ! So rugi kalau awak awak smua tak join Palapes !



And last haritu Happy Hour . Im one of AJK yang turut sama sama menjayakan program tu . Alhamdulillah it went well . Im happy ! Even mcm haram hahaha . 

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger