9:27 AM

Kem Menembak di PULADA Ulu Tiram Johor

Assalamualaikum.

Hi uolsss dah lama tak update rasa rindu gila gila membuak sampai rasa tak sabar nak cerita smua pengalaman yang ada sepanjang di Pulada Johor Ulu Tiram . Yes baby yess , for ur information malam tu i means 6 hb inter smua dah kabut marah marah suruh letak pack patt dekat bawah untuk dihantar ke markas sbb nya bas untk bawa kitorg ke markas takde untuk esok paginya tu atas sebab tertentu so pagi esok takkan nak merangkak bawak pack patt yg berat tu ke markas dgn jalan kakinya masya Allah mmg tak lahh sbb berat sgt pack patt tu . So malam tu mmg kelam kabut kemas br then hntr turun bawah . Around 12 pm bru kitorg naik bilik semula , settle etc . Then next day jam 445 kitorg dah gerak jalan kaki ramai ramai naik markas , mmg jauh okayyyy gila tak jauh ahhh . Sampai markas around 5 lebih lahh . Sampai markas mcm biasa kemas brg mana perlu , solat lepastu baris .

Dah baris smua , ingatkan boleh rest tapi ada PT masya Allah gua pasrah je okay then tghari ada latihan menembak ala kira praktis ah sbelum menembak di Pulada . Kuliah menembak kena pakai loreng hmmm busuk sikit ahh hahaha sbb dah berpeluh bagai sbb tmbak lapang sasar tu panas sikit . Masa di pondok tu , we share everything i means bercampur je kau llki , nak mnum air aku , haa mnum jee lah . Kesian aku tgk . Dh tahu ada latihan , bawaklah air siap siap . Haa dh tu mnggagau cari air . Then , sampailah malam . Kitorg bertolak ke Pulada sepatutnya pukul 2 pagi (Ahad) so thts y ada latihan mcm biasa sabtu tu . But its okay . Asalkan ada elaun uhuhuhu . Around 12 pm , mengantuk dia ya Rabbi takpayah cakap . Dah laa kena baris , mmg aku tersengguk smpai nak terjatuh , terlanggar org depan . Org depan dh la lelaki haihhh pasrah jelahh . Mmg lgsung tak boleh bkk mata ahh sbb nyaa mlm sblm naik markas tu tak tdr disebabkan tkut trlajak tdr . So seharian tk tdr . Then bila dapat naik bas , haa tudiaaaa . Lena truihhh .

Dalam jam 6 mcm tu berhenti di rnr pagoh kottt . Kitorg solat . Mmg payah sikit sbb pakai spike boot so makan masa nak pakai spike boot sumpah aku nak nangis hahahah . Sampai di Pulada dalam jam 7 lebih . Sampai sampai je mcm biasa , baris , kira strength then trus pergi menembak . Speechless jugak ahh kitorg sbb sampai sampai je kena trus ambik senjata then pi menembak . Mula mula latihan pelarasan dulu . So far okay jee hahaha trus jugak laa . Dpt 2 point je siot hahaha . Then praktis seterusnya aku dapat total 65 . Sikit jee sobs sobs tu pn ada senjata rosak so markah mmg burn . Rasa nak hentak kepala sesorng yang per dajalkan aku haha .

The next day sambung menembak bagi yang tak sempat tu . And fr ur information , aku terpilih untuk masuk menembak piring . Mcm haram hahaha sebab lawan dgn ajutan and confirm confirm lah kalahkan . 10-3 . Haaa kau rasa ? Dia siap cakap lg , dh dh takyah tembak , dah kalah dh hahaha siot . Byk lagi experience ya Allah mmg best sgtt even tgn sunburn dh mcm tgn apa ntah hahah muka burn tapi tak sgt sbb ada sunblock . Tgn aku pakai sunblock tp mgkin sbb haih ntah malas nak explain . HAHA . Experience jaga benteng sumpah bestttt even masa tuu 24 org lelaki and 5 org je perempuan . Kitorg enjoy gila gila . Lelaki mostly bdk inter . Mula mula takut jugaklahhh sbb ada y/o sekali tapi dorg okay jee . Dorg peramah tanya itu ini bg tips mcm mana nak survive etc ishhh mmg best ahhh . Tp aku sorg je yg jaga benteng partner dgn PK Inter Fikri . Mula mula takut jugaklah . Koperal tu uihhh . Tp dia okay jee . Best kwn dgn dia .

Okay then rindu nak water drill memalam . First day kena water drill mmg rasa nak muntah ahhh sbb kena paksa mnum sebotol air brapa liter ntah dh laa bru lepas makan hmmm nasib baik aku tk muntah lah alhamdulillah tp ada junior lain yg muntah mgkin sbb bru lps makan kann . Perut knyang air je haha . Byk lagi , experience kena pt dkt lapang sasar haha . Berjemur tgh panas . Masukkan peluru dalam kelopak . And aku jadi incharge medic . Incharge ni kebetulan sbb teman Waddah jumpa senior . At last dorg pilih aku jd AJK Kesihatan . Kwajaaa btl haahha . Then rindu nak makan share share satu pnggan . 

Rndu nak buat persembahan malam BBQ . Kitorg buat spontan and for the first time aku pgg main chrachter . Aku jd Embun . Ni based on cerita Embun . Embun kena rogol dgn komunis then ada perang perang sbb nak tegakkan keadilan dan maruah seorang wanita gituu . Dorg mmg ganas . Dorg cekik leher aku kuwaajaaa hahaha tolak tolak aku mmg hm pasrah jelahh . Watak komunis mmg menakutkan sbb dorg pgg watak yang kasar dan ganas . Mlm tu aku jerit jerit betul sbb tkut sgt hahaha nampak tak aku mnjiwai watak tu puihhh .

Rindu nak crawl . Aku volunteer nak masuk crawl dgn senior sbb aku bosan dkt lapang sasar tu so aku decide nak try crawl . Bezanya aku tak bawak beban . Kalau aku bawa beban , agak agknya tak sampai kot haha . Bestttt tapi yelah biasalah luka luka dkt siku dgn lutut sbb crawl guna siku and lutut . And experience merasa peluru lalu atas kepala masa crawl . Aghhh mmg best . IDK , kalau ada ssiapa nak kluar baris sbb kem kali ni mmg syok . 

Then malam tu dlm jam 8 gerak balik UKM semula . Smpai dalam pukul 1 pagi . Kitorg trus naik tdr . Mlm tu geram sikit sbb inter asyik kacau and ada 2 arahan u knw rght kalau 2 arahan mcm mana . SMua gilakuasa nak bg arahan . So mmg tak cukup tdr . Next day kitorg tak byk buat apa pn . Byk dduk dalam dewan panas tu . Sbb tggu 3 tan , nak kemas brg etc . Last last 3 tan smpai mlm . Bdk bdk usim balik awal jd yg tggl bdk ukm je utk kemas 3 tan . Geram jgaklahh sbb bdk usim tak tlg kemas . Tapi ntah kenapa malam tu mcm seronok sgt kemas kemas 3 tan . Serious tak tipuuu . Krja smua beres cepat . Mgkin sbb ada kerjasama dpd junior inter senior . Mlm tu aku byk gelak haha sbb kelakar sgt dgn kerenah dorg . Dlm jam berapa ntah , kitorg naik trak , and staff hntr kitorg balik . Begitulahhhh ceritanyaa sepanjang 6 hari :D

P/s : Tak sabar nak tunggu annual camp !

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger