10:16 PM

Abby

Mgkin certain people kenal dia from previous post . She is my good friend . First first kenal dulu dkat fb . Aku follow fb dia . Asalnya sbb selalu nampak dia dekat toilet cuci baju with headphone besar gedabak . Basuh baju bukan sekejap . LAMA kau . Till one day , someone told me about her . Tak banyak , sikit je pn . Tp aku tak ingat org tu cerita apa . Then aku follow fb dia . Hari Jumaat , yes aku igt lg masa tu my classmate borak dgn kwn dia . They said nak buat prank dekat Abby sbb birthday abby . Aku cuma pasang telinga je . Kebetulan minggu tu minggu balik rumah . And of course im not in a good mood nak jawab paper math sbb excited nak balik rumah katakan . Oh ya that time tgh exam , bulan march yeah i still remember . Lepas hbs exam , dormmate abby prank dia . Abby kena siram air dari floor atas . Masa tu class abby bawah . Me , tingkat 1 . Aku penghati je dari atas . Bcs masa tu tetiba tertarik tgk org kena prank . Okay then hari sabtu . Masa tu dah malam around 11 kott . Not sure lahh tp yg pasti the next day kena balik hostel . Tetiba abby approve friend request dkt fb . Dia start IM dlu . She ask me either aku ni yg camera girl masa dekat kem tu ke . Dlu gua dekat skolah rjin bawak camera . So kalau ada event kem or else , gua nyibuk nyibuk nyelit sekali ahh utk ambil gmbr bgaii tp kebetulan masa tu kem ibadah . Aku ditugaskan ambil gmbr masa event tu . Gua badar masa tu hehe . Okay after that , kitorg chit chat sampai tgh malam . She said , nnt esok nak jumpa sekian sekian *not remember at all* . Oh okay , aku pn setuju je .

The next day *Ahad* , malam tu ada prep mcm biasalah . Lepas prep & isyak , around 11 pm tetiba abby datang dorm . Unfortunately , blackout sbb apa ntah . But then , dia ajak borak . She tell everything about her birthday party dekat mana ntah . Aku pn dgr je dgn penuh minat . Start from tht day *dia IM* , kitorg rapat . Abby selalu bg surat . Ada je surat celah celah , tak kiralah kalau time tu aku dkt library , jgn trkejut kalau ada kertas dalam kasut . Dalam beg . Atas meja and else . Miss that moment .

One day , she came to my room . Masa tu dah malam around 2am . Masa tu aku katil bawah lg . Suddenly she came and lay next to me . Aku ni mudah terjaga , then i ask her whats happen tp dia taknak jawab , dia suruh aku tdr . Next day aku bgn awal pagi tgk dia dh tkde dkt sebelah . She left me with some note lah macam biasalah kan . And the next next next day , boleh katakan everyday tgh mlm sneak out dpd dorm pergi dorm abby and sleep next to her . Nasib baik pntu tak kunci . Kalau tak jenuh gua nak menapak smula prgi bilik aku . I still remember , you ask me to hug you *please don’t think negative kay* , then i hug you . Okay abby let me answer your surat surat tuuuu .

Kau selalu bg lirik lagu . Dont cry im still love you baby . Ye masa ni aku kuat nangis padahal small matter je tp hati cpt tersentuh lah katakan . Skg aku dah tak nangis dh abby . Did you still love me ?

Hold on little girl
Show me what he dones to you
Stand up little girl
Broken heart can beat that bad
Its true
Come on baby come on hold
Let me be he one to show you
Im the one who wants to be with you
Deep insides i hope you feel it too
Just to be the next , to be with you
Wake up who cares about !
Go dance and tap once
Let me be the one
Let me be the one to hold
Why be alone , we can be together baby

Masa ni aku ada salah faham sikit biasalah kawan kawan huhuhuhu . Thankyou Abby for the lyric . Now where are you ?

Okay next . Before this aku ada bg surat dkat kau sbb kau suruh . Kau cakap aku tak membebankan kau tapi kau terasa yang aku ni tak perlukan kau . Masa tu malu lagi lah Abby . Orang sekeliling mcm kena karen suddenly heboh pasal aku berkawan dgn kau . Pe masalah mereka ntah . Hm sorry Abby . You said you need me . To hug you . You want sleep next to person you need most . Tu dlu . Skg mcm mana ?

One day , im give up . Sbb apa ntah . Tp ada jgak sikit sbb pasal kau . Aku paksa ayah ambik dkat hostel . Sbb aku tak tahan dgn kau . Tak sbnrnya masalah kecik je pn , aku yg over drama . Aku balik bg alasan sbb nak buat kerja kursus acc . PADAHAL . Then balik hostel smula , abby bg note .

Pinggang :D Welcome back , jangan prgi lagi hmm

 You know it hurt me so much sbb tinggalkan kau mcm tu . Nope . Actually masa tu , aku balik dpd class . I saw you . Aku pnggil kau tp kau buat don’t know . Aku kejar kau tp tak jumpa . Aku pi dm cari kau . Tanya dkt org ada tak nmpk kau tp smua org tak tahu . Aku fikir masa tu , kau tgh benci aku . Then aku balik . Leave you alone . Im sorry abby . Kalau aku tak balik , we can watch movie together , kebetulan masa tu ada bola . Aku mmg tk mnat bola tp aku nak teman kau tgk bola sama sama . Ahh how come . Childish btl aku nak merajuk balik rmh ! And ya , i miss the way you call me Pinggang . Sbb aku dlu sllu sakit pinggang and sakit belakang . Ahh rndu rnddu .

Ada masa tu , aku pi bilik kau tp kau takde . So aku tdr skli dgn fatin . Segan nak tdr atas katil kau . Bukan bermakna you are stranger in my life . No abby . Please don’t think like that . Aku cuma taknak org pandang negative dkt kita . Kau bgtahu dlm note yg masa tu kau tgh marah bcs of dormmate jgak . You said maybe you will treat me unkindly , meant , less talk , else . Tp kau still nak aku next  to you . But now mcm mana pulak ? Hm kau cakap kau taknak hurt my feeling . Tp skg ?

This letter really touched my heart . Kau kata since kau berkawan dgn aku , kau rasa lebih suka dduk hostel even rasa nak balik rmh tu tetap ada . Nk dduk hostel sbb ada aku . Kau kata kau suka tidur and kau nak peluk aku . And you told me , your mother said that feeling love is no reason . Kau kata diri kau tak terurus baju tak basuh locker brsepah and else . Start masa tu kita sllu basuh baju sama sama . Basuh pakai mesin je tp kadang kadang ada juga aku tlg bsuh baju kau pakai tgn . Howw i misss tht moment baby . Lepastu kau cakap duit kau dah hbs . Ptg tu , aku igt lg . My first time belanja kau delite apple . And masa tu jugak , aku tgk kau senyum perghhh sukanyaaaa . Dan masa tu jugak aku addict dgn air apple .

Last letter from you , kau kata kau tak sihat . Kau balik rmh . Masa tu aku rasa kosong sekosong kosongnya . Aku rasa lifeless bila kau takde around me . Hm

Byk lg surat yg kau bg tapi ntah kemana . Terbuang kott . Hm abby mana kau skg . I really miss you . Aku rasa mcm dalam dunia nii , aku ada kwn , kau sorg je wehhh . Apesal whatsapp dah takde . Kau tukar number ? Kenapa tak bgthu then how aku nak contact kau . Almost a year kita dh mcm stranger abby . Stranger . You knw how it feel . Aku ws kau tak reply . Aku call kau tak angkat . I hope you contact me back . I need you rn .


Mana abby yang dlu sllu nak berkepit dgn aku 24hrs . Mana abby yg sllu contact aku . Abby sllu suruh aku call dia . Abby yg sllu bg gmbr dia . Abby yg sllu call me ika/pinggang . Abby yg sllu kirim surat . Abby yg sllu suruh hjr urut tgn dia . Abby yg sllu solat sblh hjr . Abby yg sllu bgn lmbt . Abby yg sllu tknk mandi pagi . Abby yg sllu suruh hjr basuhkan rambut dia . Abby yg sllu ajak makan dkt kantin pagi pagi . Abby yang sllu blnja breakfast . Abby yg sllu ajak hjr teman dia pi toilet pkl 11 mlm sbb nak berak . Mana Abby mana mana mana ? Hjr rndu ..

2 comments:

  1. hi hasyaa! sorry baru bukak blog ni. sebab tu blur sikit bila kat insta hasyaa sebut pasal Abby. I'm praying for the best okay girl. nanti one day inshaaAllah abby cari awak balik =) .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha its okayyy . My fault tetiba terjah insta hazy tanya pasal abby hahaha bkn apa , kita excited tetiba hazy ckp hazy dlu palam huhu

      Delete

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger