9:46 AM

Hello

Assalamualaikum. 

Aku rasa macam dah berabad aku tinggalkan blog. Sense rajin/malas nk memang tak trjangka. Kadang bila tiba mood nak menaipnya ada , bnda lain pulak jd halangan. Salah satunya, tkde modem. Since modem dh terminated atas factor persekitaran rumah baru yang tak seberapa strategic (maybe), aku decide suruh ayah terminate. So buat masa sekarang ni , aku pakai data sendiri. Sadis. Nasib  baik unlimited data. Huuu. So far, byk bnda jadi. Baik buruk sedih gembira. Soooooo many. Nak crita harini, cnfirm tak hbs. Boleh buat novel. Kalah cerita Ombak Rindu. Okay tak lawak.

2015 . Insya Allah will be a great years. A good memories to remember and else. Mana yang lepas lupakan, focus untuk future. You know what, 31 Dis 2014, aku buat planning untuk 2015. Pebenda aku nak target utk 2015 aku tak pasti lg tapi Alhamdulillah target 2014 tercapai. Syukran. Even aku takde laa buat list pebenda yang aku nak target but at least what i want , i get it . And it actually, secara kebetulan. Kebetulan tak kebetulan, bnda dah jadi kannnn.

4 Flat 

Aku kecundang masa UPS. Sedih gila bapak seriously cuba kau bayangkan kau lagi sikit je nak dapat 4 flat (Bukan riak hmm) but then tk tercapai. Math aku trgelincir daripada landasan , sbb time ni aku stdy last minute. Luls aku rasa smua subjek aku stdy last minutes. Tp aku teringat masa exam haritu, aku tgh excited buat math , kertas tk ckup. Sedaya upaya aku angkat tgn supaya examiner tu nmpk aku tapiiii takkkkkkk. Kau thu, almost 15 minutes left utk aku siapkan 2 SOALAN. Untuk angkat tgn je dh ambil msa. Nk tggu dia ambik kertas lgi and blab la bla. Hm takpelah bnda dh jadi. Soooo PSPM mood malas aku turn on. Idk why. Mata aku cepat aje hbs batt. Padahal esok nak exam ni. Esok paginya ku gagahkan jugak bgn 3 4 pg wlaupn tak bgun pn sbnrnya.

 Dgn soalan math nya masya Allah kenapa tetiba kluar soalan yg mmg tkde dlm silibus ni. Mohon pencerahan plisss. Dgn akaunnya aku trtinggal satu soalan. Mcm mana aku boleh miss pn aku tk thu. Kau bayangkan, aku siap akaun awal. Ceh dgn bangganya aku dh siap awal. Lagi 5 mnute nk hbs, aku check paper buat kali yang terakhir, aku bukak soalan paling belakang sekali. Berdesup darah naik ke kepala. Tgn shaking tk usah kau ckplah. Tetiba sejuk satu bdn. Rasa mcam kna sawan dah. Aku tak thu apa nk buat msa tu. Aku tgk markah omaigoodddd 8 markah weh. Aku nk nangis je masa tuu. Tetiba tertayang satu persatu setiap detik aku slps mnjawab paper akaun smpaikan aku tk perasan ada satu soalan aku trtnggal. Aku trus ambik pensel. Aku buat je apa patut. Padahal sempat tulis tajuk je. 

Seriously. Lps je paper dah dikutip, aku senyap. Dorg smua dok bncang psl itu ini. Bncang jawapan pulak. Aku rasa mcm nk sekeh kepala sngsorng. Dh tu jawapan aku pulak salah (Ntahlah. Dorg kata jwapan mcm tu mcm ni), lagi aku rasa stress kan. Blik aku trus call ma. Tp tak bgtahulah yang aku trtnggal satu soalan. Mahulahhhh. Kang dia bebel itu ini jenuh telinga ni nk tadah. Masa sem break, aku sllu cakap dkt ma klau aku kna kick mcm mana. Haa sudah dia buat nada sedih dia. Tu paling tak tahan. 

After sem break, result pun kluar. Aku paling excited nk tgk result. Seriously masa ni aku dah pasrah. Aku skip kelas account (Bukan aku sorg je skip, ramai lg. Ini smua sbb aku yg ngajok lerrr. Nasib baik Pn. Faridah memahami), trus pergi dkk. Aku cri no matrik aku. Part ni cuak gilaaaa. Aku cari no matrik aku. Taaaaakkkk jumpa kau . Mulalah kata kata En. Azmi terngiang ngiang dkt cuping telinga aku “Kalau kamu tak jmpa no matrik kamu, it means kamu gagal lanjutkan pljrn di matrik ini” . Aku tahu aku selalu derhaka dgn pengarah, aku bnci matrik ni tapi tkdelah smpai nk kluar matrik sbb pointer tak bgus. Aku cari dan trus mncari. 

ALHAMDULILLAH. Aku nmpk ......... 4. Menangis jgn ckp lah. Tak ckup kain nak lap air mta ni. Ntah bahu siapa aku rembat, aku lap air mata. Sorry hehe. Dh hbs ngis smua tu. Aku gi check lg skli. Kot aku salah pndang ke kan. Maklumlah rabun aku dh kronik. Tetiba Farid dtg dkat aku , tnya pointer then aku suruh dia checkkan sbb tkut tersalah pndang. Farid kata 4. Okay okay. Ptg tu lps hbs kls , aku check lg. Yelah kang salah buat malu aku je. Next day pn aku check. Slps sminggu daripada tu aku tk check dh. Haha . So this issssss the best ever moment in my lifeeee seriously. Aku bgthu pointer aku dkt Abby, wakaka aku menang kali ni yayyyy . And my roomate pn alhamdulillah dpt pointer okay ( Above 3.5 ). Tapi Zara aku terkejut. Sbb pointer dia below 3.5. Dia pndai doeeeee. Mcm mna dpd 4 jatuh ke 3.2. Jauh beza tu. Azhar too. Aku expect dia 4Flat. Tkpe mgkin bkn rezeki.  

Khatam Quran before 1 January 2015

Alhamdulillah terlaksana. Gigih aku mghabiskannya. Syukur. Sbb this is one of my Nazar laa. Oh maybe nazar utk pspm tu kott. Tak ingat. Hmm

So haritu ada jamuan untuk 4flat. We are veryyyyyyy happy. Sbb apa aku nak, dapat haha . In addition (Cehhh) , aku dpt bergambar dgn YDP. Omaiiiii aku dh lama crush dkt dia. Dpt pulak bergambar. Tdr lena aku mlm tu okay haha. YDP pn boleh tahan pndai jgak. 3.5 . Klau dkt uitm , dh boleh dpt dekan. Wooo 

After a week kott ada karnival pendidikan. So manyyyy evant kau tahu. Aku tak larat nk ingat yang mna satu event aku join-tak-join. Tp as usually msti ada wakil univ itu ini dtg bg brochur and aku sukaaaaa bila dpt goodies bag. Dpt pen sebatang pn dah memuaskan hati aku okay. Sampai 3 kali aku pergi booth tu haha. Well , aku nak jadi gabenor. Bakal gantikan Zety uolsss . So nak tnyalah course apa yang sesuai untuk jadi gabenor ya of course Econs. Oh seriously iolsss tk minatttt. 

Dh pulak tu, course acc byk dkt UUM. Nak aku bljr dkt Kedah lagi ? Oh nonsense. Matrik yang tak smpai setahun ni pn aku dh bosan. Apatah lagi buat degree dkt situ yang mkn ntah brapa thun. Nak pulak, outing dkat Changlun je. Cmart. Oh tidak mgkin. Aku decide ambik Pengurusan Sumber Manusia. Ingat nak smbung UPNM since daripada dlu lagi ookayyyy aku nk msuk situ tapi tk dpt. Hm. Aku tnya ayah psl course tu, haaaa ayah tak kasi (Cryingggg). Ayah kata sambung je Account. Toksah gatai gatai nak ambik course lain. Okay. Ika setuju tapi bukan dkat UUM. Dpt UM pn jadilah (Nak yang gah aje kan). Takpn, selain dpd Kedah, Kelantan Terengganu (Banjir) . Hm . Okay ayah pn setuju. Tak lama lps tu ayah kata sambung je UUM sbb UUM prefer kpd course account. Tp mmg lahhh. Sigh. Last last aku nk apply UKM jelahh. Lagiiii dekat \sgt/.

Kena buat istikharah ni. Tapi yang pasti aku taknak UUM. Mohon dijauhkan Ya Allah

Oh as for ur information, aku addict drama korea Ya Allah sejak bila aku belum siasat lagii and i have a lottttt of drama korean yang belum diteroka lagi. Tggu mid sem. Kau tnggu. 

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger