1:09 PM

Let it go .

Assalamualaikum


Hai uolss lama tak berblogging and so on . Seriously lately im too busy dgn kuiz assgnment exam and so on . And alhamdulillah UPS haritu aku dpt perform dgn baik . Syukran . Tp tkde lah 4flat sbb slack dkat math . HAHA . Tapi tapi tapi of course insyaAllah i’ll try my best in PSPM . Wish me luck jyeahhh .  Mgkin PSPM lg tough dpd UPS haritu plus kolej target certain student dpt 4flat dlm PSPM . I , one of them . Takut ? Confirm ahh . PSPM wehhh . Then hbs PSPM , terus cuti sem only 2 weeks jeee . Biasalah matrik katakooo . Lpstu msuk sem 2 .Andddddddddd yg ni sgt memerlukan kekuatan dri segi fizikal dan mental . Ya Allah . Sem 1 pn aku dh mnangis apatah lg sem 2 . May Allah ease everything . Allah kuatkan hati aku nii .
I’ve been through so many hard time . Kalau cerita dkt kau , aku prnah mnangis mcm org kena histeria , kau prcaya tak ? Hm . Stress la katakan . Roommate smua cuak dh knapa aku jerit bgai org gila . Dh la masa tu ramai pelawat dtg lawat anak . Smua trpandang pandang siapalah yg mnjerit bgai nak rak . I dont know why mgkin sbb masa tu stress sgt . So now , i learn to let go the things that i love . Kau igt aku saja saja jerit ke haa . Sakit tekak kau tahu . Dgn geram nya hnya Allah je tahu . Its okay enough enough .

So this week aku tknk balik pn tapiiiii diwajibkan balik . Duit hbs sbb beli tiket bas yg memahal walhal cuti 4 5 hri aje . Tak berbaloiii . Mmbazir minassyaitonnirrojim . 2 mggu aku ikat perut . Berpuasa (gantipuasa) sbb duit hbs . Tggu elaun ? Lmbat gilaaaaaa . So 2 mggu berpuasa mghabiskan saki baki puasa yang tk terlunas . Alhamdulillah rabu lepas hbs aku gnti . Ngeh ngeh ngeh . So far KMK awesome ahhh . Roommate pn okay . Classmates and else . Happy ? Happy kalau Abby ada :)

Sepatutnya harini prgi Septechs ambik sijil SPM tapi aku kemalasan melampauuu . Plus duit pn takdoo . Nak minta , tapi ehekkk , dorg pn kekurangan so better shut up my mouth , stdy , dduk rmh leklok aje smbil knyah chipsmore . Lately , aku byk buat dosa . One of them mencarut hmm Ya Allah . Ini smua kerana stress . Astaghfirullahalazim . Aku bkn suka suka nak mncarut tp trlalu geram . Differentiate jd difeshittt . Haihh . Berubah laa hajar oiii . Kang tak 4flat kangg . Wakaka .

Life di kolej and boarding school lbih kurg aje . Takde beza . Cuma di kolej , u need to manage ur time properly . Sekolah , u learn how to manage ur time . Beza kan ? Ah beza beza bezaaaaa ! Dkat skolah , ada dewan makan . You just go ambik mkanan dan makan . Kolej , you kena cari makanan , you kena beli and everyhtng ahhh . You kena decide nk mkn apa . Till now , i have a big big big big problem . Problem nak memilih makanan apa nak dimakan . Aku bknn memilih laa bongokkkk tp aku jemu sbb bnda tu aku dh selalu mkn dkt rmh . Kalau kau , tkkn kau tk bosan mkn bnda yg sama stiap hri en en ? Mkn nasi goreng yg hrganya mahal gilaa gedabakk , sdap tp mahalllll . Honestly , cafe lelaki lg murah . Kau ambiklah lauk apa pn . Ayam ke . Daging ke . Sayur ke . Plg mahal pn dia akan charge only RM4 include air wehhhhhhh ! Siapa tknk . Dkt cafe prmpuan . Cukuplah kau ambik lauk telur dgn sayur . And air . Overall RM 4 . Telur je pun wehhhhhh . Sigh

Conclusionnya , jom serbu cafe A . HAHAHA . Since rumpun dh kena ttup , the hell tetiba cafe buat report yg rumpun ni merugikan , lpstu smua student trpaksa habis masa semata mata tggu nasi goreng dpd pkl 4 till 7 RM3 . Tak berbaloi kannn ?


I know , most of university , last paper for today aiteee then cuti sem 2 bulan mcm zzzzz . Aku pulak bru nk merangkak masuk final exam hahaha . Lpstu cuti sem 2 mggu je . Beza bongok 2 mggu dgn 2 bln . Adehhh . So happy holiday Abby bbyyy . Loveyou very muchh . Take careeee . Lpsni aku pulak yg busy hahaha . Wish me luckkkk . Nt aku cuti sem , kita jmpa naaa . Syg kauuu .

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger