2:15 PM

I'm back :D

Assalamualaikum .

Finally setelah sebulan lebih tak berblogging . Tu pun sebab tenet yang mmg sengaja cari nahas dan mmg sengaja mcm mintak kapak dgn aku . Oh yeah . Tak perlu nak cakap apa lagi sebab sudah terang bersuluh lagi yang smpai lani aku tak bekerja . Dduk rumah jd penganggur sejati , tlg mnghabiskan beras . Ptg pulak , kalau rajin pergila siram poko ke ape ke en , pastu prgi ambik askar askar balik dpd skolah . Itupun kalau rajin ahhh . Nmpk tak permainannya . Lifelesssss . Aku fikir pindah rmh baru ni , ada laa harapan bunga bunga nak bekerja sementara tggu result ni tapi hampeh . Tak usah dicakaplah kan , segala plan aku lps spm hancusss gitu aje .

Nyesal tak nyesal kena terima jugak . Nasib baik aku tk berangan awl awl , nk plan itu ini bagai selepas spm . Klau la aku jenis yang kuat berangan , dh lama nangis smbil kapak kepala sndri sbb plan tk mnjadi punya pasal . Ahh whatever yang pasti aku tk sabar nk tggu masa ambik result nati . Alhamdulillah aku dah ready nak ambik . Fuyooo . Ceh :P

Oh ya haritu pergi sekolah temankan si Arvin gedik tu ambik slip upu . Dia yang gedik nak mencapap datang sekolah padahal boleh je call ckgu kan . Well , sama jugak dgn aku tp aku pnya lasan tersendiri ahh . HAHA Walaupun aku lebih kurng jugak niat tujuan nk ke situ . So pagi tu , ayah hntar pergi ke ktm Rawang , tggu Arvin gila lama bila aku call , mak dia angkat dan cakap Arvin tgh mandi . Darah mendidih tahap infiniti jgn ckp ahh en nasib baik rmh dia dkat 5 mnit boleh smpai . Bak kata Arvin ahh :p

Then , beli tiket prgi ke kl sentral katanya Arvin blum breakfast lapar bgaii and whtsoever aku pn turutkan aje janji kau blnja aku kay kayy sbb kau yg ajak . So bila smpai je situ trus ambik order , aku mcm biasa order nasi lemak sbb itu je yg aku rasa boleh tahan knyang smpai tghari . And Arvin order nasi kerabu . Indian pn pndai mkn nasi kerabu kauuu hahaha . Oh ye lupa , pergi ke skolah berdua dgn Arvin and kau tahu perasaaaaaannya macam manaaaaa --' Gila takut aku dgn jantan skg ni smua tk boleh pakai . Seriously .
Lpstu pergi ke Bangi , ambil teksi yang pak ahh mahal gila bayar nya padahal tk smpai 20 minit . Tkpe tkpe , Arvin byrkan wakakakaa . Smpai sekolah ada laa dlm jam 1030 pg gituu . First jumpa ckg Lailati then terjumpa ckg Rosma yg mmg ayu kemainn . Lawa kayy ckg . Kdg aku trfikir , siapa yg anak dara skg ni . Ckg ke aku ? Em . Then jumpa sir . Omgg . Sir dh berubah wajah hoho . Arvin ahh pling byk ckp dgn sir aku dok diam sandar tepi dinding dgr apa yg dorang borakkan . Cmtu ahh kalau byk dosa dgn sir haha . mana taknya , aku prnah skip klas dia smata mata ada suatu pg tu , dia halau satu kelas kluar berdiri dpn kelas . Buat ayat mende tahh yg pasti grammar kna btul . Mood dh la tkde , kena pulak brdiri dpn kelas . Mncapap btul . Lpstu aku try ahh buat satu ayat then sir jerit GET OUT . Ohh panasnya telinga mndengar . So aku decide keluar balik kelas then pergi merayau . Hbs rehat , aku tgk sir dlm kelas lg . Ahhh cuak tk cuak . Mmg buat aku rasa nak tertanggal sgala sendi . Nk tk nak kna lari jugak pergi la mna mana hbs kan masa and tggu smpai sir kluar dpd klas . Nk balik dorm , tk boleh pulak sbbnya , kangg kena tgkap dgn guard tak psl psl je .Smpai skg , sir tk tahu (kottt) yg aku prnah lari dpd kelas dia . Kalau dia tahu , agaknya dia suruh aku buat yg bkn bkn yg psti utk memalukan aku dan kasi aku mncapap . Haaa nak matiiii apaa . Heeee .

Dh hbs berborak , pergi jumpa ckg lain dgn sesapa tahh . Dlm 130 , prgi solat jumpa junior omgggg rindunya adk adk badar . Mcm biasa ambil gmbr 2 keping dgn dorng berborak itu ini psl kv skg ni dh tk best sbb bdk bdk kv beza dgn bdk bdk teknik . Katanya . HAHA sebaik aku dh hbs skolah awl dlu . Terseksa katanya sbb kv kena msuk klas jam 8 smpai 5 ptg . Beku otak wehhh bljr dpd pagi smpai ptg . Tk termasuk prep lg . Prep pula skg ni terkawal , ada ckg jaga . Haaa . Kesian kesian kesian . Tp tu la apa aku boleh buat . Sekadar mndengar , bg nasihat sikit sikit bolehlah . Heee

2 ptg lebih mcm tu aa aku ajak Arvin balik sbb aku tk nk lelama nt kangg susah nk tggu train lg bagaii . Rmh bknnya dkat mcm dlu . Dh jauh . Paling cpt pn nak smpai 1 jam . Tu pn paling cpt wehhhhh . So balik naik teksi then naik tren , lpstu mak Arvin hntr balik ke rumah . Smpai rumah alhamdulillah selamat :)

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger