8:47 AM

First day di SK Bukit Sentosa

Assalamualaikum

Sebelum tu tepuk tgn dulu siap siap buat aku . Tahniah utk diri aku keran berjaya jadi mak mak . Well semalam aku ditugaskan utk menguruskan persekolahan adk aku since aku yang dah hbis belajar . Cehhh mcm bru hbis ambik Ph.d gituuu . So semalam dalam pukul 12 lebih aku siap siap then pergi ke sekolah mnghantar kembar kembar ni . Aku uruskan si Atiq . Yang baru jejak umur 8 tahun . Sekolah tu crowded usah diceritalah kann . Lpstu smua si kenit kenit ajee . Dlm 15 mnit trcongok dkat dewan trbuka , ma suruh aku bawak Atiq prgi pejabat utk pengesahan prtukaran sekolah . Lpstu aku pn prgi la pejabat tu . Ada la trcongok depan pejabat dalam 10 minit gitu . Tk lama tu aku pn berfikir tkknlah nak trcongok tkde buat pape so aku pn msuk pejabat . Ambik no giliran , bagi fail then kerani tu pn check laa file si Atiq . Dengan muka Ya Allah , kalau org lain tgk muka dia pn , msti rasa nak tumbuk tumbuk extra pijak pijak sikit . Kerek melampauii . Suara tu kalau boleh nak bagi smpai hujung dunia dengar . Padahal pejabat tu bukan bsr mana pun .

Bila dah selesai , kerani tu pn bagi la nama kelas . Atiq dapat 2 Inai . Kata ckg sekolah lamanya , kena masukkan ke kelas perdana tapi kerani sekolah ni main masuk je ke mna mana yg dia suka . Aku pn bkn boleh buat apa . Bkn aku yg nak bljr . So aku pn berangkat tapi sebelum berangkat tu ,

" Okayy puan kena bagi fail ni pada guru kelas anak puan tapi puan kena follow dia sekali tau "

Cer citer bila aku kahwin haaa ? Bhahaha masa ni aku rasa nak gelak guling guling . Tapi takpe takpe , at least ada pangkat jugak lahh mmegang gelaran sbg puan . Haktuihhh :P Bila dh kluar dri pejabat , aku pn prgi hntr Atiq beratur ikut kelas . Mcm mcm ragam budak budak ni . Letih aku menengoknya . Lpstu murid murid diarahkan prgi ke kelas msing msing . Kata ma , kelas Atiq tingkat 2 je haaa kauu . Tingkat dua kuasa dua ada lahhh . Jenuh aku menapak naik ke atas woiii . Tinggi kemain . Elok pulak letak budak darjah 6 kelas bawah sekali tapi darjah satu dan dua letak ats ats . Bak kata ma , selagi takde org mampus , selagi tu dia tk letak kn dkat bawah . HAHA Okay .

Bila dah smpai kelas , aku pn tk tahu nak buat apa . Lama jgak trcongok dpn kelas tu . Aku pndang ckg , ckg pndang aku . Eh tk , bkn ckg . Ustaz kauuu . Gaya sempoi kemain , tapi ustaz . wooo :D Tk lama lpstu , mkcik sbelah aku ni tnya laa , tggu anak ke ? Ahh again . Lpstu aku pn ckp . Tkdelah tggu adk . Lpstu dia pn bg la tahu yg file yg aku pgg tu kna bg dkat guru kelas . Aku pn berterima kasih laa . Klau tak , entah brapa lama aku tercongok dpan kelas tu smbil jeling jeling ustaz tu HAHA . Lpstu aku pn msuk kelas . Aku pn ckp lahh yg aku nak bg file tu .

" Assalamualaikum , ckg . File ni katanya kena bagi dekat guru kelas " , gagap gagap aku ckp .
" Aah . Tapi masalahnya saya bukan guru kelas ni . Guru kelasnya tkde harini "
" Ohh " , standard laa perkataan wajib aku sebut dlm sehari . HAHA
" Tapi takpelah . Saya boleh uruskan . Ini file anak ke atau ... "
" Adik " , keras suara aku . Marah ni marah .
" Ohh adik . okay okay . Yg mana adk awak ?

Aku pn tunjukkan lahh .

" Ni yg barisan kedua "
" Haih ramai btul adk awak . HAHA yang mana ni ? "

Eh main main pulak ustaz ni . Aku kasi backhand kau nak ?

" Ni lahh ustaz . Buta keee ?!!

HAHA . Kay yang part Buta kee tu tipu laa . Gila apa . HAHA Lpstu ustaz tu pn ambiklah file tu and wa berangkat turun bawah dulu jenguk ma pulak sbb si Aziq nak amik test sblum dpt kelas yang sebenar benarnya . Aku ingt boleh la aku cabut balik rumah dulu tapi takkkkk -,-

Aku kena tggu smpai Aziq settle bru boleh balik . Aku pn prgi kantin beli air . Ehh penuh ksbrn masa tggu air ni .

" Nak teh ais bungkus satu "
" Dua ? "
" Tak , satu je :) "

Lpstu dia blah . Lpstu dtg balik ambik order lain . Tak dan 5 minit lpstu dia dtg balik .

" Teh ais ye ? Mnum sini kan ? "
" Bungkus . Ye teh ais . "
" Okay . "

Lpstu dia uruskan jual beli org lain pulak . Lama ni tggu padahal ciput je orgnya . Lpstu dia dtg balik .

" Teh o ais kan order td . Mnum sini ye ? "
" Eh tak . Teh ais . Bungkus . Satu . "

Lpstu dia blah . Lpstu uruskan jual beli org lain pulak . Dlm 10 mnit gitu , dia dtg balik dkat aku .

" Teh ais eh ? Mnum sini . "
" Tak , saya nak bungkus "

Lpstu uruskan jual beli org lain pulak . Lpstu dtg balik dkat aku .

" Teh o ais kan ? Kjap ye. "
" Teh ais . Bungkus "

Kau rasa mcm nak hentak tak kepala dia ? HAHA banyak kali tanya . Penat aku jawab tapi air tak smpai smpai jugak tuu . Adala dlm stengah jam smata mata aku dkat situ hnya krn tggu teh ais sebungkus . Aku mcm tgh tggu roti canai 10 keping , teh o ais 5 bungkus . Kemain lama dia . Nk je aku prgi masuk buat sndri air . Dh dpt air , aku pn blah . Dok dkat pndok main game pou . Lifeless . HAHA . Menapak la situ smpai pkul 5 . Tk tahan aku nak mnunggu aku pn balik laa . 625 prgi balik ke sekolah tu . Naik basikal . Racing jappp . Bhahaha . Kay ahh sekian . Aku nak gi sidai baju . Jd mak mak for a whole day mmndangkan ma dgn ayah prgi KL uruskan apa tahh . Byeee . 

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger