8:22 PM

Segmen : Tadi dan sekarang

Kau tengok tajuk pun kau dah tertanya tanya bukan ? Bg sesiapa yang belum tgk tajuk lagi , sila tgk skg *Tarik rambut kau seret tgk tajuk * . Tadi blog walking , ahaa mcm biasa laa kalau dah tkde buat pape kann . Then trjumpa Blog Paly ni . Segmen yang dia buat , buatkan aku teruja gilaa . Of course aku nak join kan . Tapi tapi memikirkan yang aku bakal ditahan selama 2 mnggu nnti , buat aku rasa berbelah bahgi . Ehh tah camane eja aku pn tak tahu . Bantai jelahhh :P So , bagi sesiapa yang ada ura-ura nak join bnda alah ni , klik aje banner di bwah ini . Pahe dok ? *Pukul kepala* Dah aku tak nak ckp bebanyak . Kang ada juga yg lempang aku sbb mmbebel lelebih pulak .



Sempena harini 31.Disember.2012 , hari terakhir pada tahun 2012 *lagu sedih* , meh aku nak habaq kat hang apa yang aku buat sepanjang 31.Disember.2012 . Since , esok nak balik hostel , aku nak online smpai pukul 1030 . Kayy lg beberapa jam je :) Sbb nya , klau aku tidur lmbat , mulalah tk ckup tidur nnti dkat skolah . Ni dah selalu sgt terjadi kayyyyyy :P So , kalau nnti sesapa yg nampak aku mngantuk dlm kelas , trus kasi free kick . Cnfirm tak tidur dah . Mgkin sbb masa tu aku dah boleh ajak kau bertumbuk agaknya . Then , sbelum blah dpd rumah ni pun , aku nak layan cerita si Randy Pangalila tuhh . Apa tu tajuk dia ? Dalam hati ada taman ehh ? Tahh lupa aa --" Excited nak tgk sbb dkat hostel tkdenya warden nak kasi tgk tv . Gila apa . Datang skolah nak bljar bknnya nak prgi tgk tv kann ! Kan kan kan ! Mngaku cepat ! *hentak kepala* Pastu layan fear factor kejap sbb haritu punya episod tak tgk lagi . Dah lama aku download tp tak bukak bukak lagi . Aku nak tgk Johan Asaari je ye ? Sbb dia pun salah satu crush aku jgak . Aku prnah simpan gmbr dia dlm purse aku , siap frame kan lagi , gantung dkat dinding tapi ma buang . Kejamnyaa :'( Katanya , Johan tak hensem . Kayy pine pine . Touching . Ehh tapi Johan Asaari ada ke masuk Fear Factor ? Aku tak sure aa sbb dkat iklan nmpk mcm dia . Argghhh biar jelaa .



Tak lupa juga , tadi tghari aku dah buat list barang yang nak disusun . Tak byk pun aku list kann . Sikit je sbb baru mnggu prtama kannn . Td pn aku ada tnya ma perlu ke aku bwk bantal besar aku tapi ma marah . Katanya , tak malu ke bwk peta asia kau sebesar alam tu msuk dorm ? Nak tak nak , kena tinggal jgak bantal besar aku . Tggu aku balik ye bantal besar . Lg 2 mnggu je :') *Jln then mnangis sambil seret patung*




Dkat asrama Septechs ni pun , aku tak tahu pe masalahnya warden tak kasi bwk radio , speaker , etc . Sad life gilaaaa ~ So , terpaksalah aku dgr lagu spnjng hari ni smpai telinga kau brdarah . HAHAHA *Volume 10* Lalalala ~ Blog walking spnjang hari sbb aku tahu , tahun dpn dah tntu aku busy . Klau online pun mgkin skejap je KOT . Kot lahhh . Tak janji kayy . Bhahaha XD Ohh ye lagi satu , siapkan short comics . Naim suruh -,- And lastly , dgr lagu Back To December . Tak tahu knpa perlu dgr lagu ni . Ahaksss .



Hewhewhew , 1 January 2013 bakal tiba . *Tgk jerawat masing masing* . Kena bngun awal *benda first aku nak buat* , nak Tweet sedih sedih sbb dah kena hambat msuk penjara . Nak update status dkat Pesbuk sesedih jgak sbb dah mlngkah ke alam Form 5 . Review blog tercinta ni . Kott ada yg tnggl jejak dkat Cbox . HAHA Terberak aku dgr . Then , gosok baju . Siap sedia pakai baju korporat stelah 2 bulan tak sntuh baju tu . IM dgn kenkawan buat kali trakhir . Mention dkat Twitter dgn Aiman VII sbb dia pun kna hambat msuk jail jugak . KAHKAHKAH . Pastu text kwn say hye-hye bye-bye . Say hye sbb nnti jmpa jgak dkat skolah . Say bye sbb dia prgi awal . Muahaha kesian XDD *evil laugh* .



Kurang ber-fotografi . Tah cmne nak smpaikan pun aku tak tahu . Serious aku rndu nak ber-fotografi :')) Kalau sbelum ni , aku byk hbiskan masa dgn Cik DSLR sy , so next year aku kena kurangkan sbb aku dah puas . Ahakssss . *Lempang muka sndri*

On that day , aku mgkin dpt aras 234 . So kena heret beg bebesar naik tngga . Klau ada escalator tkpe jgak . Masa ni mngkin aku angkat beg smbil mnangis *Terjun bangunan* . Bkn sbb aku dh homesick , tp mgkn sbb aku penat naik aras 234 yg alahai mak aihh tnggi bebenor . And surely , tulang belakang aku sakit . Just wait andd see kay -..- Dah start solat berjemaah . Kalau dekat rumah , jgn harap lah aku nak berjemaah . Aku suka sndri sndri kayy . Start juga makan berjemaah , mandi berjemaah , tidur berjemaah . Anythng berjemaah . *Tumbuk dinding* Pun dah start PREP . Maigadddddd . Aku bnci btul :P 1 January . Pehal laa awal sgt kau datang .



Mlm nnti kang ( 1 January ) , call Farah maybe . Smbil nangis nangis . Sbb rindu . Time cuti hritu tknak pulak rindu kannn ? Nmpk tak permainannya ? *Nah backhand* . Sebelum tidur , tatap gmbar dorm GA103 & gmbr family dekat atas katil smbil mnangis :') Mngkin .



Mgkin tak dapat tngkap gambar dgn Mai lg . Pling penting , rindu dgr Mai pnggil wa Lentik . Sobs sobs :')


GA103 2012




Tak sebahagia mcm dlu . Mgkin lg bertambah bahagia dgn dormmates baru . HAHAHA Kay ni FAKE ye .


Tak de dah jumpa PKP gila gila mcm K.Ati ni . Klau jumpa pun mgkin bulan 3 atau 4 nnti masa result SPM 2012 keluar . Tu pun klau ada jodoh .


Locker aku :') Aku akan dtg melawat locker aku buat kali terakhir . Sobs Sobs . Kalau dlu locker besar , muat aa nk sumbat bantal besar mcm dkat gmbr atas ni *Wrna merah* tapi klau nnti dpt locker kecik , cmne nk sumbat ?



Cake buatan ahli GA103 . Idea gila K.Aynaa . Next year entah dpt atau tak mkn kek mcm ni . Padahal kek Appolo je punn =,='

Tapi pape punnnn , bila 1 January 2013 barulah aku mula bukak buku . Since cuti , 2 kali je aku bukak buku . Klau bukak buku pun , bukan buku Sejarah , Addmath , tak pun buku Akaun , tapi buku Novel . HAHAH . So , start 1 January ni dah kena study balik :') Ada lg brapa bulan je nk SPM *Bajet SPM bulan depan je* Tp takpelah , peringatan awal awal . Mmg SPM lmbt lagi kan tp nnti sedar sedar je esok kau dah nak SPM . Mampus kauu . Jgn cari aku ye ? Aku dh bgtahu awal awal , dah wish good luck awal awal lg . Kau cri aku , aku bg kaki je terus *jeling* . Kpd Batch 96 , lagi lagi warga Septechs , Good luck :3 Jgn nak mencapap je lebih :P 


Lastly , sebelum tidur , nyanyi lagu Back To December tepi katil :'(

Alhamdulillah , siap juga entry ni :') Mgkin banyak mngarut tapi ada aku kesah . Last but not least , cehhhh ayat cam gampang jee . HAHA , ampun dan maaf ku pinta . Mungkin ayat aku dkat entry ni atau entry lain lain trlalu ksar didengar . Maaf ye ? Maafkanlah aku !! Bg flying kiss kick kanggggg ! HAHA Kay dahh gurau gurau . Assalamualaikum .


6 comments:

  1. dari segmen yang sama.. :)

    http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-tadi-dan-sekarang.html

    ReplyDelete
  2. hehe. good luck !
    datang dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete
  3. wah jangan elalu sangat home sick ya..huhu..gud luck spm this year..:)

    singgah sini:)
    salam kenal..

    ReplyDelete

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger