4:10 PM

Balik Kampung .

Assalamualaikum .
Alhamdulillah diberi kesempatan utk publish entry ni biarpun dah basi ! Nasib baik komptr ni berbaik hati nak kasi aku publish post ni . Kalau tak asyik hang jeeeeee .

Aku tak post ye pasal adik aku dapat result PMR hritu ? Ohh yee mmg aku tk post pun . Lupa . Ahaksss . Adik dpt 2A . Okaylahh kan dpd tak dapat apa . Andddd you know what , ayah tnya dia nak hadiah apa . Aku pun macam , hapehh niiii ?!! Ecececehh mcm aku tk de dpt hadiah kannn . HAHA . Kay dh , aku bknnya nak crita pasal adk aku dpt PMR berapa , i just want to make a little short entry about my Kampung . Huhu . Penipu . Tunggang langgang bukan ? Ahhh biar jelaa .

Pagi yang hening , aku bngun , siap siap nak solat . Pastu on Fb kejapp sampai pkul 7 . Then smbung tidur . Berdengkur . Dlm pkul 8 lebih cmtulah kott , ma suruh bangun , siap siap balik kmpung . Huh tahap kemalasan dia tk terkatalah aku ckp . Mmg malas gila babun -.- . Nak tk nak , bngun lahh jgak sbb baju tak pack lg . Dh pack pack baju smua , siap siap , keluar , pergi mkn . Ingat en lepas makan , terus balik kmpung . Hulamak aihhh , ayah prgi hntr kereta japp sbb ada apa tahh dkat kereta tu . Aku dh mcm penunggu sejati tepi jalan . Menyampah btul klau nk kena tggu tggu bagai . Dduk jelahh trcongok tepi tepi kedai tu tgk org lalu lalang dh mcm hapehh je . Nk text kwn , kwnnya pun bru je bngun tidur . Puihhhh .


Syaqinah suka buat muka macam taik -,-



Kami , 3 orang je perempuan . Lagi 4 , smua jantan .






Syaqirah pun suka buat muka macam taik -,-


Sepanjang tunggu kereta siap . Duk melangak tepi tepi kedai menunggu bagai macam orang gila . Anddd gambar buruk sbb pakai kamera fon .

Entah pkul brapa tahh , barulahh siap kereta tu . Lama jugak kau . Berpeluh peluh aku tggu . Ulang alik prgi kedai aje beli air sbb penat . Dduk pun penat tauu apatah kau nak berlari bagaii . Dh siap kereta , trpancarlah kbhagiaan disebalik muka aku ni -..- . Trus gerak balik kampung . Vroom vroom . Smpai kmpung , ahaaaa mmg best sbb situ kampung kan . So faham faham jelahh . Tp jadi bosan gilaaaaaa sbb tkde bnda nk dibuat . Mandi sungai tak boleh . Jd apa yg boleh ? Kayyy aku prgi makan kejappp .

Pkul 5 ptg , ayah dh nak gerak balik KL . Ayah jee . Aku , Ma , adk adk , tak sbb ayah nk kerja . So , tggl lahh kami dkat Kampung tuuu . Punya bahagia bila aku jumpa basikal . Aku ingat , aku akan jadi separuh gila dkat situ sbb tkde bnda mnrik boleh dibuat tp bila dh jumpa basikal , berbakul bakul pujian aku bg kpd sesiapa yg sudi bg aku pinjam basikal tu . First day je , aku dh dok gomol gomol main basikal smpai senja . Hebat tak ? Walau berkurun lama aku tk main basikal , still boleh imbang lg . Ahakssssss :P




Masing masing tgh belajar mngimbangkan badan setelah sekian lama tak main basikal . Muka aku takdaaaaaaaaaaaaaa sebab serabai sgt .



Adik lelaki aku main bola sbb aku rebut rebut basikal dgn dorang . Mcm ni nak jd kakak mithali ? Nah kaki XDD

Hari Kedua , bngun cm biasa . Tidur je kurang biasa sbb tidur awal . Kalau tak 2 3 4 5 6 7 8 pagi bru tidur . Tipu . Pepagi aku bngun lambat gilaaaaaaaaaaaaa , sbb tah knpa bila lepas Subuh , mata ni minta didodoikan . Kayy aku turutkan aje . Heeee XD Pkul 930 bru bngun . Kalau takkkkkkkkk 1030-11 baru kau dpt tgk muka aku . Bngun ni pun sbb Anye kejut . Ishhh . Dh bngun , mandi , makan . Tgh dok syok nak mnyedok makanan tetiba bunyi meletup . Ingat kan ada main mercun ke hapehh , so aku pun watlek wat peace ajelahh . Dh lepas makan tu , bru ingt nak main basikal . Skali Anye kata tayar dah meletup . Waaaaaaaaaaaaa bru nak main skli tayar dh meletup . Berbulu je telinga aku dgr . Dh tu , tayar depan pulak yg meletup . Nk mnangis meraung pun ada . Dan dan masa tu rasa nak berkabung . Penipu . HAHA .


Macam manalah aku tak stress duk kampung . Habis terbarai buaian tu . Bkn anak yg dduk main dkat situ tapi bapaknya , maknya , atoknya , neneknya dan segalanya lahh yg nak main tu trmasuklah aku .


Tggal basikal ni je yg ada . Basikal lg satu dh meletup tayarnya .

Kemain mnangis tak berlagu hati ni . Touching habiss dkat siapa yg tlg menjayakan meletup tayar basikal tu . Dh laa itu satu satu basikal yang kiranya ssuai dek umur aku lahh nak naik . Basikal lain smua standard darjah 4 5 6 je . Mulalah aku buat bnda lagha dkat rumah . Texting . Puih puihh . Smntara kredit tgh hangatt lg kan , baik aku bantai habis kan . Dpd pagi smpailah malam , texting je . Tu je yg aku mampu buat selain dpd makan minum . Ohh lupa , aku pun ada buat inai tauu . HAHA . Best gilaa kutip daun inai , kutip buah pulasan bagaii smpai naik miang satu badan .

Ptg ( Hari Kedua ) , aku prgi jenguk adk adk yang sedang beronok ronok main basikal sbb dia dh berjaya letupkan tayar basikal aku a.k.a Danial punyaa . Nk tak nak aku kena kluar jgak dpd rumah tu prgi tgk dorang main basikal . Punya khusyuk tgk dia main basikal , sdikit sbyk , ada lahh jugak rasa nk join sekaki dua . So , aku pinjam basikal yang Anye naik tu . Ajak si Boboiyottt ni lumba basikal turun naik bukit . Hewwww tinggi kottt . Dh laa dgn basikal tkde brake , nk tahan cmne ? Pakai selipar jelahh , botak habis selipar aku . Cinabeng btul . Dh penat turun naik bukit , main kejar kejar smbil naik basikal dkat tepi sungai . Mcm haram je bila tetiba si Boboiyott suruh aku brhenti tggu aku sbb rantai basikal dia trcabut . Bila aku tggu , dia pulak tnggalkan aku . Masa tu kalau nk dgr aku gelak mcm pontianak , dh boleh dh . Punya bahagia hati aku smpai tk trkata . Main dlm hutan pulak . HAHA . Masa gegelak smua tu , mmg suara aku dgn si Boboiyott je kdengaran . Si Boboi ni sibuk duk pnggil aku suruh brhenti tp cmne aku nk brhenti kann klau dh brake tkde . Nk tahan dgn kaki , hbislah selipar aku . Yg aku pulak tk hbis hbis gelak gelak sbb brake tkde andd terlalu laju sgt masa turun naik bukit situ .


Tempat yg aku nak harungi tuhhhh . Tinggi kan ? Mengaku cepat !


Boboiyott . Nama sebenar Danish tapi lebih mesra dgn Boboi . Tambahan Yott dkat blkng tu aku yg reka sbb dia selalu panggil aku Ika-ntot . Sedap kann ?! Haktuihh . Ni pnggilan mesra antara aku dgn dia jee . Dgn org lain sama skli takkkkkkkkk ! Sbb dkat kmpung aku rapat dgn dia je :') Sad life .


Siti . AKu lupa nama penuh dia tp org slalu pnggil dia Siti . Fyi , muka dia sebijik mcm muka aku dlu kecik kecik . Tp skg dh tk sama dah . Beza gilaaaaaa . Tapi mcm mana muka aku masa kecik , mcm Siti tu lahhhh . Nk bukti ? Mehh dtg rumah aku kita tgk album sesama . HAHAHAH :DD


Yoyoii . Nama sebenarnya Khairul . Pun lupa nama penuh . HAHAHA Teruk btul . Dia ni abg Siti .


See . Habis selipar akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !

Kalau penat , jgn cerita lahh kan . Aku dh tk larat nk junjung basikal tu bawak naik . Smpaikan ada ura ura nk pengsan supaya org hntr aku balik . Penat gilaaaaaaaaa . Taubat taknak main dah . Penat . Hari ketiga , tkde bezanya . Beza je pun bila bngun awal skit . Dh makan mandi , mcm biasa texting o.0 . Smpai lahh ptg . Pkul 515 , siap siap sbb ayah dtg nk ambik . Andddd get ready balik KL . Hoorayyy . Sblum balik , singgah situ sini beli apa patut . Pastu balik rumah , solat japp . Keluar balik sbb ma nak beli brg dapur . Aku pn meneruskan misi cari barang utk asrama . Dan aku sgt sgt sgt brkecil hati bila tkde siapa nk teman aku prgi cari brg . Smua org nak bad mood . Dan aku pun mulalah nak bad mood jgak sbb aku tak suka tgk org bad mood . Segala syampu yg aku ambik , aku letak balik . Makanan je aku smpat capai . Syampu , sabun , bla bla bla , aku letak balik . Nk mncarut masa tu pun , aku fikir 2 3 4 5 6 7 8 9 kali . Nsib baik smpat fikir klau diikutkan kepala angin aku , terbalik jugak smua barang yg ada dkat situ . Marah tuuu !


Antara mangsa akuuuu :DD 



Kucing bulu kembang pengganti kpd Manja . Manja dah mati . Sebulan dh tak balik rumah . Huk huk . Sedih kottt . Selalunya Manja akan dtg gesel bulu dia dkat kaki aku tapi takk . Si bulu kembang ni jantan sama mcm si Manja tu tapi yang bulu kembang ni nakal . Suka cakar so hai hai - bye bye lah kauuu .





Atas atas ni , si Boboiyott dan Yoyoi yg tgkap . Dorang bwk lari fon aku . Aku pura pura nangis pun dia tak nak kasi balik fon aku . Hempuk kanggg . Fikir dia ni anak org jee nasib baiklah bkn adk aku .

Aku tak ingat tah bila sama ada hari kedua atau ketiga , kebosanan melampau sampai ke tahap kritikal . Dok tgk adk aku punya bangga suap kucing makanan itu ini . Kucing tu pun dok asyik mnggesel jelahh dkat siapa yg bg makanan tuu . Kmesraan antara adk aku dgn kucing mmg trserlah disitu . Aku punya hnaginnya bila adk aku kemain baik peramah dgn kucing . Siap bg kropok itu ini . Aku yg manusia ni tanak pulak dibagi makanan itu ini . Dah tu kucing tu pulak nk makan , makan whiskers aje . Aku sumbat tahi gajah kangg baru tahu . So , dpd situ start lahh idea aku . Tah cmne boleh muncul idea ni . Aku pn tk tahu . Tgh sedap sedap aku landing dkat sofa , skli aku nmpk kucing tu tgh tidur . Hewww nk tidur dkat sofa je kauu . Hah nah ambik , aku pasang kekuat lagu dkat fon , tepek dkat telinga kucing tu . Lagu Boyfriend bergema habis satu rumah . Kah kah kah . Jahat gilaaaaa masa nii . Terkejut kucing tu . Terkeluar terus segala isi dlm telinga dia . Muahehehehehehe penipuuuu !. Tapi yg pasti , aku puas hati kerjakan kucing tu . Bhahaha XD Jahatnyaaaaaaaa .


Sakai gila si Boboiyott pegang penyapu tuhh . Hentak kangg . -..-


Aziq kejar ayam . Jgn trkejut . Dia juga pembunuh ayam misteri . Dh lps tngkp anak ayam , dia pergi rendam dlm air dkat tong blkng rumah . Kejam . Ish ish ish .





Tgn aku pkai inai . Buruk . Aku nak tgk pun geli . HAHAHAHA .


Si Yoyoi yg tgkap . Tah apa yg nk dityangkap pn aku tk tahuu .



Aziq . Gigi tak cukup . Next year 6 tahun . Seorang yg hyper , byk ckp dan manja dgn ayah .


Budak pling wa rapat skliiiii .





Yang ni aku suka tengokkkkkkkk . Lawa gila . Tak tahulah siapa yg tangkap kan :DD


Boboi ( Adk aku ) & si Aziq .









Dekat Masjid . Smpai ke masjid hah bawak lari fon aku . Kalau jatuh pecah berderai cmne ? Belikan baru utk aku boleh ? :DD


Nama pakwe aku masa darjah 1 dlu . Teringat masa aku drjah 1 . Aku tk tahu pehal adk aku suka sgt gosipkan aku dgn si Faiz . Faiz ni pulak dulunya jenis cengeng . Asyik nangis jeeeeeeeeee . Tukang pujuknya akulah . Heeeee XD





Sebelum nak balik sempat tgkp 4 kali je . Tu pun jenuh cari position sbb gelap . Lain kan muka kami ?

Anyway Happy Birthday to Hisyam . May Allah bless you :D Andd 9A+ dalam SPM . Bahgia dunia akhirat pun berjaya dunia akhirat . In shaa Allah dipermudahkan segalanya oleh Allah :) 
Tak lupa juga kepada si Faraheen . Happy Incoming Birthday Eein . Walaupun lambat lg . 3 January ye ? Tapi aku nak be the first yg wish kauuuuuu :') Td smpat text dgn dia kejap andd dia sedih gilaaaaaaaaaaaaa . Sama dgn aku sedih jugak sbb tk dpt jumpa dah :'( Sobs sobs .
Happy Belated Birthday to Mai . My Leper . Sorry lambat . Seriously aku lupa gilaaa . Rasa serba salah sbb tak ingat langsung birthday dia . Takpelah nnti aku bg hadiah . In shaa Allah ;) Ohh ye , Mai suka pnggil aku Lentik --' . Eloklah tu , aku pnggil dia Leper , dia pnggil aku Lentik . Ada sbbnya tp biarlah aku dgn dia je tahu . Agak lucah sikit kalau aku bgthau sni pulak .

By the way , smalam printer aku dah sibuk bekerja mngerjakan kerja kerja rumah aku . Berbelitnya ayat . HAHAHA . Aku print nota sejarah , BM dan BI . Tu jeee . Andd rasanya btul kott cakap si Eera , kena print gmbr family . Takut homesick . Nnti nak tampal dkat locker :P  Se-tough tough aku pun , aku homesick yawwwww . Ingat lg masa first week tu . Aku touching kebabeng smpai tknak call . Bhahaha . Itu zaman jahiliah punyaaaaa .

2 comments:

Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger