4:24 PM


2 Mnggu lepas mcm biase , klauu dh cuti smestinye ade skolah blik en , so dgn berat hatinye melangkah jua kaki nih prgi ke skolah gila tuhh . Tp dlm hati trselit rse happy sbb 16-17 akuu prgi rombongan Ranger Puteri ke Cameron Highlands <3 So bile dh smpai skolahh , mcm biase akuu akn kemas brg and simpan kamera akuu di rumah ckg memandangkan akuu tk nk letak dkat bilik PA sbb MPP dkat situ batak nk stalk brg org . So seminggu bagaikn brlalu mcm tkde ape ape . Then bile dh tiba masanye , hri jumaat tuh aku ambik kamera and mlm tuhh aku huhahuha mnangkap gmbar sme sme dgn bdk dorm smpai Diy mrh sbb akuu tk prepare brg nk prgi Cameron . Lastly , pkul 11 lbih bru kemas brg . Bile esknye , pkul 7 pg kitorng dh kluar gerak ke Dewan Al-Jazari mnunggu pakcik bas yg entah knpe muka terlebih mesra pulak . Bile smua dh brkumpul , mulalah prjalanan kami . Hentian prtama kami berhenti di Hentian Rawang kott . Not sure lahhh . Mse tuhh kitorng turun and beli mkanan diselang seli mnangkap gmbr . Unfortunately , kamera akuu jatuh . Salah akuu sndiri yg careless . Jatuh pulak atas jln tar . Serase mcm nk nangis ajeee . Tp Allah sygkn sy . Kamera tuhh cume tercalar tp nasib baik tk kne lens . Klauulah pecah lens tuhh , akuu tk thulah nk ckp ape dgn ayh .




Bile smua dh lpaskn hajat dkat Hentian pertama tuhh , bas pun brgeraklahh mnuju ke destinasi yg sterusnya . Destinasi pertama yg smpai ialah Cactus Point . Dkat situ tkde ape ape yg mnarik tp dkat situ jgaklah utk pertama kli akuu hirup udara yg btul btul udara dkat Cameron . Siyezli sjuk . Tp itu akuu boleh tahan lg . Buktinya skg akuu still truskan menaip karangkn crite crite yg mnrik dkat blog nihhh . Hewhew :D Tp mse dkat hentian tuhh , akuu teman Diy prgi beli roti ade lahh 4-5 org lelaki yg jual bun tuhhh tnye itu ini dkatt kitorng brdua .

Dpd mne ?Sepang * Akuu jwb smbil pndng ke blkang sbb akuu dgr mcm org blkng tu yg tnye .
Nk kemane ? Perak ?Cameron * Diy yg jwb . Akuu tk jwb mmndngkn rmai gile lelaki dkt situ .
Skolah teknik kn ? - * Diy senyum smbil pndng akuu . Act die mrh dgn aku sbb aku tk tlg jwbkn utk die .
Asrama kn ? - * Skali lg Diy snyum aje .  








 Lps je kitorng kluar dpd kdai tuhh , Diy pun membebel itu ini . Mrh itu ini sbb akuu tk tlg jwbkn skli soalan soalan yg lelaki lelaki tuhh tnye . So akuu mcm biase , bg alas an yg mgkin pling munasabah iaitu ; TAKUT . Hewhew :)

Destinasi sterusnya diteruskn dgn prgi mkn tgh hari . So mse tuhh agak bebas skit sbb kitorng kne crik mkn sndri and ckg pulak lepaskn kitorng prgi kmne sje aslkn smpai tepat pd msenye dkat bas nati . So mse tuhh kitorng prgilah gerai mmndngkn gerai mngkin murah skit mknannye tp HAMPEH . Finally aku decide mkn dkat KFC aje . Syaz , Hajar and Husna mkn dkat gerai tuhh sbb dorng awal awl smpai lg dh order mkan nasi ayam . Aku & Diy nk mkn nasi ayam tp dan dan tu jgak nasi ayam hbis . Tu yg kitorng gerak prgi KFC . And mse nk prgi KFC tuhh , adelahh beberapa incident yg tk diduga brlaku atas akuu mnyebabkn akuu rse sakit hati smpai skg . Mgkin tk brkesan dkat hati org lain tp bg akuu , ayat tuhh mkn dlam bhaiii . Ade lahh skumpulan bdak bdak nakal yg sebaya akuuu lahh ckp cmnih :
. Besarnye tudung .
Menyirap btul akuu dgr . Mentang mentang akuu pkai tudung labuh a.k.a ustazah pilihan , die nk komen komen mcm tuhh pulak . Klauu die ckp tudung akuu labuh ,akuu boleh trime lg tp die ckp besarnye tudung , mmg rse berasap je telinga akuu nihhh . Mmg kauu failed jd suami akuu ! FAILED ! FAILED ! FAILED ! Lps akuu membebel sorng sorng sbb die perli akuu pkai tudung besar , tk lme tuhh brtembung jgak dorng dkat dpn KFC tuhhh . Akuu buat bodoh , prgi mampus kauu jantan tk guna * EVILLAUGHAHAHAH

Mse dkat KFC , kitorng bratur aa nk order . Ttbe Diy ckp yg lelaki berbaju hitam blkang akuu tuhh mcm bru je dkat Hentian pertama tuhh nmpk . Dkatt Cactus Point , Diy ade nmpk jgak . Akuu pun ade perasan jgak tp akuu mls nk ambik kira sgt . Then, bile dh order kitorng mkn dkat floor 2 . Pun brtembung jgak dgn lelaki misteri berbaju hitam . Diy sdikit takut + cuak . Diy ingt lelaki tuhhh mcm saiko . Mmg klakar lahh mse nihh sbab mcm mcm anggapan bodoh yg kluar trhadap lelaki misteri brbaju hitam tuhh . Tp yg pling akuu tahan bile Diy ckp HENSEM AA LAKI TUHH . Tension btull . Hbis smua laki yg lalu die kate hensem . Agak agak pkcik tkde gigi bermisai lenting , brjambul atas kple brwrne merah pun dikatenye hensem . Astaghfirullahalazim .

Dh selesai mkn , kitorng snggah di Guardian . Akuu beli minyak cap kapak sbb akuu rsdung and mabuk dlm bas . Diy pulak beli Vaseline sbb bibir nye kering . Almaklumlah nk jage penampilan . Senanglahh nk dating . Dating en kne bercantik cntik . Tp mse tuhh tringat dkat Qidth , BF Mai yg pkai jgak Vaseline . See , lelaki pun jage penampilan . Dh lpas beli tu ini dkat Guardian , kitorng gerak prgi ke Cameron Bharat Plantation iaitu ladang teh . Best sgt mse nihh . Angin kuat sgt . Tudung akuu yg dikate besar nihh serase tk cukup nk tutup aurat akuu . Mse dkat ladang tehh tuhh kitorng rmai rmai tngkap gmbr . Yg tk knal dgn akuu and Diy pun boleh jdik kenal smate mate nk tngkap gmbr . Yg akuu peliknye , knpe dorng tk bwk kamera ? Tp akuu tk kisah . Ktorng tngkp gmbr smbil lompat . Background dkat blkng mmg cntik sbb ladang teh yg kehijauan . Tp mse nk blik ,teramat lahh skit pinggang akuu sbb nk mndaki ke atas tuhh kau main tnggi lg . Dh laa asyik akuu je tngkp gmbr dorng . Gmbr akuu ? Hmm :(







Dh lepas brsuka ria smpai lahh jam 530 ptg , ktorng check in msuk apartmen . Kitorng dpt bilik num 302 . Mse mule mule smpai , akuu tgk tkde kipas atau aircond . Akuu jdik gelabah . Mcm mne nk tidur klauu dh tkde kipas . Nti panas . Tp mse tu tkdelahh fikir ape sgt . So , akuu lantakkn ajelahh . Tidur jelahh dlm keadaan mcm mne sklipun . Jam 7 mlm kitorng kne gerak turun prgi pasar mlm Brinchang pulak . Mlm mmg sejuk . Menggigil akuu dibuatnye . Mse dkat pasar mlm tkde ape . Aku & Diy byk mncuci mate dpd membeli tp adelahh skit skit akuu beli . Bnde pertama yg akuu nk beli smestinye jagung bakar . Alhamdulillah trcapai jgak hajat aku nk mkn jagung bakar . MANIS :D Akuu ade lahh jgak beli souvenir utk Qina . Mse dh berbeli beli , aku and Diy prgilahh nk blik ke bas . Ttbe berselisih dgn 2-3 guys .

Guy 1 : Weyhh nk mkn ape mlm nih ?
Guy 2 : Tk tahulahh .
Guy 3 : KFC ahh .
Guy 1 : KFC ? Cmne . boleh aa tuhh . So KFC okay ? * Guy 4 usha akuu sbb akuu usha die . Boleh pulak die brhenti tgh jln . Dh la jln smpit , lg nk brhnti tgh jln kah . Mnyirap drh akuu . Mmg aku brtentang mate dgn org tuhh !
Guy 2 : Hah okay aa tuh . * Bile dh dpt persetujuan , bru dorng gerak . Then ,
Guy 3 : * Tnye dkat akuu * Tahu tk KFC dkat mne ? * Mcm biase akuu jln menonong buat bodoh *

Gile punye laki . Die ingt akuu dh bermaustatin , penduduk tetap dkat situ so akuu tahu jln atau tempat tmpat dkat situ . Yg Diy pulak gelakkn akuu sbb care org tuh tnye dkat akuu mcm kelakar . Bongok ~



Dh lepas membeli belah dkat pasar mlm msing msing blik . Mstilahh penat and aku trus landing atas katil . Nikmat gila . Yg Diy pulak sibuk brgayut dgn pkwenye . Dh la bwk fon tnpa kbenaran . Haihh tp rmai pulak yg bwk . Ingt en kitorng dua je yg berani mati bwk fon . Rupenye ade rmai lg . MPP pun bwk . Bodoh punye MPP . MPP mcm tuhh ken k dibuat cntoh baik ? So mlm tuhh , aku ingt en nk tidur tp tk jd sbb terlalu sgt sejuk sejuk sejuk sekali . Mmg akuu tk boleh nk tidur sbb mlm tu jgak bile Diy dh hbis brgayut , dia kongker selimut slimut tuhh . So ape yg akuu dpt ? Syaz and Hajar pun sme . The end , tidurlahh akuu dlm kesejukan smpai ke tulang hitam . Nasib baik akuu bwk sleeping bag . Dpt jgak aku bertafakur dlm kesejukan mlm tuhh . Bile esk paginya , akuu bgun pkul 5 pg . Akuu kejut Hajar * Nama kami sme . Tp nme aku Siti Hajar Syafiqah Mohd Arif . Yg Hajar lg satu bernama Siti Nur Hajar Roslan . Memandang kn die yg nk bgun awal . So aku bgun jam 530 pg sbb die mmg brtafakur dlm toilet tuhh . Lps je die mndi , akuu pulak yg mndi . Subhanallah . Tu je yg mampu aku sebut . Sejuk sgt air tuhh smpaii akuu trpakse celup hujung jari tgn akuu utk sapu ke bdn akuu . Airnye terlalu sejuk . Tp aku pelik mcm mne lahh Hajar boleh duduk smpai setengah jam dlm toilet . Tk ke die rse sejuk ? Akuu mandi mmg kejap . Sbb sejuk sgt . Mndi pun skadar mndi mndi cm tuhh aje . Then , bile akuu dh hbis mndi aku tnye Hajar yg die tk sjuk ke mndi dkat toilet tuhh . Die kate sjuk tp sbb akan ade air panas so die tkdelah rse sejuk sgt . Punyelahh akuu rse mcm kuno sbb tk tahu pulak ade air panas . Sbb sbelum tuhh akuu ade jgak pusing paip itu ini tp tk kluar jgak air panas . Rupa rupanye ade care lain brulah boleh kluar air panas tuhh . Haihhhh ;p


Jam 8 pg kitorng check out . Prgi sarapan dkat gerai yg mahal kebabeng tuhh . Aku tk order ape ape sbb firstly , hrga mahal and secondly , aku tkde mood nk mkn sbb resdung mnyerang kmbali yg mematikan 100% mood mkn aku . So , pg tuu perut akuu tk terisi pun dgn mkanan . Dh lpas mkn , pkcik bas gerakkn bas prgi ke Equatorial Cameron Highlands . Dkat situ lbih kurng mcm strawberry farm . Aku msuk tp tk membeli pun sbb 1kg RM30 . Diy pulak tk mkn strawberry so aku mls nk beli . Tp sempat jugak aku brgmbr dpn Equatorial . Ttbe ade pkcik and mkcik nihh suruh aku and Diy tngkpkn gmbr dorng . So aku tngkp lahh . Dorng pun tlg tngkp gmbr kitorng dua orng . And yg pling trharu mkcik tuu sudi ambik gmbr kami brdua pkai kamera die . Hewhew :D Thanks pkcik mkcik <3 Dh lepas brgambr , kami brdua prgi Kea Farm dimane pasar pagi yg penuh sesak dgn manusia  manusia . Disitu pun kami cuci cuci mate aje . Diy pulak tk hbis hbis HENSEM NYA . Meluat akuu . Abg yg jual air jagung pun boleh jdik apatah abg yg jual anak patung tuhh . Err -,- . Tp dkat situ pun mcm yg sbelum sbelum nih bile die ckp Lawanya kamera . Aku sprti biase buat bodoh aje . Mls nk layan mnusia begitu prihatin .

Penat 2 hri kami smua dkat Cameron Highland and the end kitorng pun selamatlah smpai depan Asrama Aspuri SM Teknik Sepang . Kami smpai jam 8 mlm . Org pertama yg akuu and Diy peluk ialah Min . Rindu sgt dkat Min sbb sbelum nih kmne je kami prgi msti brsame sme . Tp bile ke Cameron , rse trkurng smething pulak . Rndu kauu Min <3 Fyi , kami brdua beli tutup telinga utk kauu . Aku & Diy share duit beli utk kau memndngkn hritu kau mrh mrh dkat Dyg and A’a sbb dorng bising mse kauu nk tidur . So skg aku dh belikn tutp tlinga tu . Enjoy kayy .
























The End ~





Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger