3:19 PM

Saya Hanya Manusia Biasa




                   

Assalamualaikum :p Hello & Anyeong :D Hye :)
Seprti yg diketahui klauu ade bfday sesape kite akn prang ~ sme diee . Tp tp dkat sni , akuu bkn kne prang , tp aku prang kn org . Jahat tk ? HAHA :D fyi , aku kn ade bakat brlakon smula jd so akuu and satu dorm trmasuk K.Aynaa plan kne kn Tiqet , DJ & A’a . Tp mmndngkn DJ & A’a prgi silat , so kitorng kne kn Tiqet shj . Mcm tk deal ajeee :p Then , mse tuhh dorm ktorng btrugas kne cucikn bilik basuh so smestinya kitorng akn main air . Mse tuhh mmg tk trpikir pon nk main air tp ttbe akuu nmpk paip getah so ape lg , akuu psng dkat paip and pancuttttt . HAHA :D Kbtuln mse tuh jgk aku + dorng tk mndi lg ( spesies pemalas ) , jd brperang air lahh nmpknyee . Dan mse tuhh jgk brmula operasi prang Tiqet ( even bfday die lg 2 hri ) . Akuu sruh Maisarah merangkap ank Mustapha Kamal ( Im serious yaw ) pggil Tiqet . Then , Tiqet dtg and akuu brbisiklah dgn die kononnye akuu ade bnde nk ckp pdhal dkat blkng Tiqet , smua dh ready nk siram air sabun . Tp last last akuu trkena jugakk air sabun tuhh sbbnye aku yg pling dkat dgn Tiqet tp mse Tiqet kne siram , Tiqet trdiam tk tahu nk ckp ape mgkin sbb tkejut and tk expect apee ape yg bnde ni akn jd . Lgpun mse siram die , K.Aynaa yg siram , tu yg die trkejut sbb die pelik ttbe K.Aynaa jd friendly and baik gile dgn ktorng . HAHA :D Tp bile esknye Tiqet kate yg die akn msuk klas akuu sbb die kate tkbleh bwk fiz + kim . So akuu dh excited nk duduk dgn die sbb klas akuu tk sbrapa happening tu yg akuu jd bosan . Then bile esknye , ttbe Tiqet kne pnggil dgn ckg Bola Jarinbg die a.k.a Ckg addmath akuu . Lme gile die jmpe dgn ckg tuhhh tp tk lme tuhh die dtg and pnggil akuu . Mse die pnggil akuu ade ckg math tgh mngajar . So nasib baiklahh ckg bg kbnaran utk die jmpa akuu . Aku pun kluar dgn keadaan excitednye tp bile akuu kluar , akuu tgk mate die bsh . I means die bru lps nangis . Then die ckp dkat aku yg die kne pndah skg jgak ( die sbnar dh pndh tp kne tahan slame sebulan sbb bbrape mggu je lg ade prlawanan bola jarring tp KPM tk bg die stay dkat situ sbb die bkn lg pelajar SM Teknik Sepang ) . Akuu trkedu . Akuu tk tahu nk ckp ape . Akuu just tnye ‘ kenapa ‘ tp Tiqet tk smpat nk jwb sbb ila & Asmak ( Bdk dorm akuu jgk ) dtg dlm keadaan bru lpas mnangis jgak ( first time tgk ila nangis . Bkn die hardcore keh ? ) . Then akuu trus blah msuk klas sbb akuu tknk akuu mnangis dpn kelas dgn keadaan org lalu lalang . Maluu doe . Tp bile aku msuk kelas , akuu tk tahan . Akuu nangis jgak smbil buat note Mathematics . Then mse tuhh jgklahhh bdk dorm buat mesyuarat dpn kelas akuu dlm keadaan menangis . Tp akuu buat tk tahu smpai lah mse rehat . Akuu nk cri Diyana tp Diyana dlm kels and ckg still mngajar lagi ttbe nmpk Ida ( bdk dorm jgak . Satu hati tk kitrng ? ) so aku pnggil die and akuu nangis buat kli kedua . Mse tuh mmg truk . Mmg aku tersedu sedu tahan mnangis . Tp akuu pduli ape . Akuu nangis jgk even rmai gile bdk laki lalu lalang dkat situ . Mse tuhh akuu ckp dkat Ida yg akuu tk smpat nk ckp terima kasih . Terima kasih sbb mlm isnin tuhh , die tlg gosok smua bju skolahh akuu . Akuu rse brsalah gile . Mmg akuu pun nangis gile gile lahh smpai sembab mate akuu ..

Tp sbelum die prgi , akuu ade kirimkn surat dkat ila sruh bg dkat Tiqet . Dkat situ aku tulis yg mcm mne akuu rse excitednye sbb akn dpt blaja dgn Tiqet , duduk sme dgn Tiqet tp last last smua tuhhh jd impian yg tk mgkin akn brlakuuuuuuu :( Skg Tiqet dh prgi . And skg entah die dh bce atau belum srat yg akuu kirimkn tuhhhh ..

Aku brsedih skejap jee sbb akuu tahu , yg prgi akn tetap prgi . Klauu ade rzeki mgkn kite akn jmpa lg . So plan yg sterusnya utk prang A’a & DJ tetap akan trlaksana . Aku ditugaskn utk beli kek Apollo sbnyk RM8 brsamaan 20 bungkus and se-bar coklat . Aku tk tahu K.Aynaa nk buat ape tp yg psti akuu ditugaskn utk beli brgt tuhhh . Then mlm tuhh ( mlm selase ) , K.Aynaa bkak kek Apollo and penyek penyek msuk bekas and jdlahh kek berharaga RM8 . Kitorng wish nyanyi ‘ Allah Selamatkn Kamu ’ . Islamic tk kitorng ? And kreatif tk kitorng ? HAHA :D Smpai ke esknye A’a & DJ snyum smpai ke blkang tlinge . Tp en mse hri isnin tuhh , ksian dkat DJ sbb mse rehat tgh hari die duduk sengsorng dkat Dewan Mkn and bile Awin tnye tgh tggu siape and DJ ckp yg die tgh tggu kek die . ALALA :D Then mse mndi pulak , DJ nanyi lgu Bufday utk dri die sndri . Kesiannyeee :( Yela mse hari isnin tuhhh tkde siape pun pedulikn die sbb kitorng dh plan mmg tk pedulikan die . Jahat tk ? ( evil laugh ) Tp dlm mse yg sme aku trpikir , nsib baik aku dh prang Tiqet siap siap , klauu tk mmg kempunan lah kitorng nk wish bfday die ..
And aku jgak ade trpikir , apekah bfday akuu dorng akn wish mcm nihhh ?

Smlm , blik dpd skolah ade crite psl ‘ keras ’ . Biaselahh tuhh klauu duduk tmpt org , mmg mcm mcm bnde jd en tambah tambah lg klauu kite sndri kcau tmpat org , siape tk mrh en . Tp en , yg kne tuhh , bdk dorm akuu sndri . Kwn gile gile aku sndri . Takuttttttt pfffft~

Nanti skolah akuu akn cuti selama sminggu sbb skolah akuu jd tuan rumah utk sukan bola , etc . So bolehlahh aku blik rumah , blajar dgn korang ye ???

Okay mgkin akuu rse smpaii sini sje coretan muda mudi dri hati brjiwa penulis ! Penat doee nk taip taip + keyboard yg dh tk serupa keyboard nihhh . Rsenye akuu prluu ckp byee :D

Waalaikummussalam :p Byebye:DD


Copyright © 2014 I dream'd in a dream , Blogger